NRK Meny
Normal

Politimann tiltalt for datatyveri

En polititjenestemann i Sunnmøre politidistrikt er tiltalt for å ha stjålet en pc fra beslagsrommet ved Ålesund Politistasjon.

Ålesund politistasjon

Polititjenestemannen har vært ansatt i politiet i 33 år, og er nå suspendert fra tjeneste ved stasjonen i Ålesund.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Assisterende sjef for Spesialenheten for politisaker, Guro Kleppe, mener politimannen har gjort seg skyldig i grovt tyveri.

– Det er tatt ut en tiltale i tråd med straffeloven §257, jamfør §258, som omhandler grovt tyveri, samt straffeloven §325 som gjelder det å ha utvist et forhold utenfor tjenesten som er uverdig for den tillit som er nødvendig for en slik stilling, sier Kleppe.

Erkjenner ikke straffskyld

Erling Flisnes

Advokat Erling Flisnes sier klienten ikke erkjenner noen form for straffskyld.

Foto: Odd Kristian Dahle / NRK

Polititjenestemannen har vært ansatt i politiet i flere tiår. Han er suspendert fra stillingen sin frem til etter rettssaken.

Mannens forsvarer Erlig Flisnes, sier at sin klient har en annen forståelse av virkeligheten enn det spesialenheten har.

– Ja, det må man kunne si. Når situasjonen er slik at det foreligger en tiltalebeslutning, og min klient ikke erkjenner noen form for straffskyld, så er man selvfølgelig uenig om faktum.

– Var det klare og gode regler på Ålesund politistasjon om hvordan en kunne forholde seg til slike overskuddslager?

– Regelverket er krystallklart gjennom foreliggende rundskriv fra Riksadvokaten, men praktiseringen har vi satt spørsmålstegn rundt. Jeg kan likevel ikke gå nærmere inn på dette før vi starter hovedforhandlingene i Tingretten, sier Flisnes.