Stortingspolitiker brakk ryggen i skibakken

Stortingsrepresentanten for Møre og Romsdal, Else-May Botten (Ap), brakk korsryggen på to steder etter skiulykke på Kvitfjell.

Else-May Botten

Else-May Botten brakk korsryggen på to steder i skibakken tirsdag.

Foto: Bjørn Ivar Voll / NRK

Vinterferien ble ikke som planlagt for stortingspolitikeren. Else-May Botten brakk korsryggen på to steder da hun falt i skibakken.

Botten sier at det var en skremmende opplevelse, og at hun hadde så store smerter at hun ikke klarte å bevege seg etter fallet.

– Jeg kjørte under stolheisene, noe som mange gjør, men plutselig så dukket det opp en bilvei som krysset bakken. Det neste jeg husker er at jeg våkner i en enorm smerte, sier Botten.

Besvimte

Botten besvimte etter fallet, og forteller at hun skrek av smerte da hun våknet. Botten brakk ryggen på to steder – i ryggraden og i en ryggvirvel.

– Jeg har aldri kjent slik smerte før, men heldigvis går det bra nå. Jeg skal ta det med ro men samtidig gjøre opptreningsøvelser i 5–6 uker fremover, sier politikeren.

Botten ble henta av skuter i skibakken, og forteller at hun ble veldig godt tatt vare på. Ambulansen kjørte henne rett til Lillehammer sykehus, og der ligger hun ennå.

Ser på OL fra sykesenga

Botten sier at hun har det bra selv om hun fremdeles sliter med smerter. Allerede i kveld eller i morgen blir hun sendt til Molde sykehus.

– Heldigvis har jeg ingen lammelser. Det er jeg glad for. Nå har jeg til og med blitt trilla inn til tv-en slik at jeg får sett litt på OL. Det var en opptur, sier en positiv Botten.

Botten er fra Halsa i Møre og Romsdal, og ble valgt inn som representant på Stortinget for sitt fylke i 2009, og har vært der siden.