Politiet: – Vil ikke kommentere funn

Ca. kl. 16.15 ble den døde kvinnen fraktet ned fra turområdet Aksla med likbil. I mellomtiden jobber Kripos fortsatt med å sikre kriminaltekniske bevis fra funnstedet.

Etterforsker drapet på Aksla

Etterforsker drapet på Aksla

Søndag formiddag kom syv kriminalteknikere fra Kripos til byfjellet Aksla i Ålesund.

Yngve Skovly

Politiadvokat Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Kripos har arbeidet på funnstedet, sammen med teknikere fra Sunnmøre politidistrikt siden klokken 10.45 i dag. Området er avsperret, og bare etterforskningspersonell har adgang.

Rundt kl. 16.15 ble den døde kvinnen fraktet ut av turområdet med likbil.

– Kvinnen er nå tatt ut og transport til sykehuset her i Ålesund. Vi tar sikte på obduksjon der i morgen, og vil da få bistand av en rettsmedisiner fra Gades Institutt i Bergen, sier politiadvokat Yngve Skovly.

Hvor mye som gjenstår av de kriminaltekniske undersøkelsene på funnstedet er ifølge Skovly for tidlig å si. Han sier politiet nå avventer tilbakemeldinger fra Kripos-etterforskerne.

– Vi kommer ikke til å kommentere eventuelle funn som er gjort på stedet.

– Kan ta tid

Politiinspektøren understreker at undersøkelsene kan komme til å ta tid. Det er dermed usikkert hvor lenge sperringene i området kommer til å bli holdt, og hvor lenge den døde kvinnen kommer til å bli liggende i området.

– Vi håper at arbeidet som utføres nå kommer til å ha stor betydning. Kvinnen ble funnet forholdsvis kort tid etter at hun forsvant. Jo tidligere man finner et offer jo tidligere er sjansen for å finne gode spor, sier han.

– Nå har vi kommet i gang med undersøkelsene på stedet. Det er teknikere fra Kripos som sammen med vårt personell som holder på med undersøkelsene.

Til nå har politiet avhørt i overkant av 30 tipsere i saken. Så langt er det fortsatt uvisst om politiet kommer med en sikker identifikasjon i løpet av dagen.

Ønsker tips

Til nå har politiet avhørt i overkant av 30 tipsere i saken. Så langt er det fortsatt uvisst om politiet kommer med en sikker identifikasjon i løpet av dagen.

Politiet går nå bredt ut med et ønske om bilder fra Ålesund. De begrenser seg ikke til byfjellet Aksla, men ønsker bilder som kan kaste lys over alle Aarseths bevegelser onsdag.

– Vi kontakter nå de som kan tenkes å ha overvåkingsbilder. Vi er på jakt etter mulige observasjoner av avdøde, sier politiadvokat Yngve Skovly til NRK.

Kl. 17.27 sendte politiet melding om at familien har engasjert en bistandsadvokat. Han vil ikke uttale seg til media før han har hatt møte med sine klienter.