Politiet ønsker overvåkingsbilder fra hele Ålesund

Politiet i Ålesund går nå bredt ut og ber om overvåkingsbilder fra hele Ålesunds-området. De ber eiere av overvåkingskameraer på hele strekningen fra sentrum til bydelen Moa om å melde seg.

Her bærer Kripos ut esker fra funnstedet

Her bærer politiets kriminalteknikere ut esker fra stedet hvor politiet lørdag fant en død kvinne som de tror er den savnede studenten Anja Weløy Aarseth.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Politiet går nå bredt ut med et ønske om bilder fra Ålesund. De begrenser seg ikke til byfjellet Aksla, men ønsker bilder som kan kaste lys over hele Anja Weløy Aarseths bevegelser onsdag.

Drapsetterforsking Ålesund

Her fraktes den døde kvinnen bort fra området på byfjellet Aksla.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Vi kontakter nå de som kan tenkes å ha overvåkingsbilder. Vi er på jakt etter mulige observasjoner av avdøde, sier politiadvokat Yngve Skovly til NRK.

Kripos etterforskning

Etterforskerene fra Kripos og Sunnmøre politidistrikt arbeider bak disse sperringene. Området ligger mellom Fjellstua og Aksla stadion like ovenfor bebyggelsen i Ålesund sentrum.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Studerer overvåkingsbilder

Politiet har allerede sikret seg overvåkingsbilder fra deler av byen. Men i forbindelse med etterforskningen ønsker politiet en så komplett oversikt over området som mulig. En gruppe i politiet er nå i ferd med å gjennomgå bildematerialet som er kommet inn, i håp om at bildene inneholder verdifull informasjon.

Vi vil ha bilder fra det aktuelle tidsrommet, fra onsdag ettermiddag. Bildene trenger ikke bare å vise Aarseth. Vi er også interesserte i bilder som viser personer som er i nærheten av henne, sier Skovly.

Drapsetterforskning Ålesund

Så nær turistmagneten Fjellstua ligger funnstedet.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

– Vil ha mest mulig

Yngve Skovly understreker at all informasjon politiet kan få er viktig i innledningen av drapsetterforskningen.

Vi vil ha mest mulig, så får vi se etter hvert hvilken relevans materialet har for etterforskningen, sier Skovly.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Kvinne funnet død på Aksla, Ålesund» i nytt vindu

Usikre på klesdrakt

Politiet arbeider nå med tanke på å kunne gi publikum mer informasjon om Anja Weløy Aarseths bevegelser dagen hun forsvant. De vil også gå ut med informasjon om klesdrakt og eventuelle andre kjennetegn som kan hjelpe publikum med tanke på å få inn flere tips.

– Vi vil gå ut med dette så fort som mulig, men vi må være helt sikre på at opplysningene er riktige. Det må ikke oppstå misforståelser som kan føre oss på feil spor, sier Skovly.

– Hvorfor er dere usikre på hva hun hadde på seg?

Vi har ganske enkelt ikke lykkes i å få tak i disse opplysningene, verken under letefasen eller under etterforskningsfasen etter at hun ble funnet. Vi jobber med dette, og håper å få klarhet i dette ganske raskt, sier Skovly.

Kripos er på stedet

Kripos har arbeidet på funnstedet, sammen med teknikere fra Sunnmøre politidistrikt siden klokken 10.45 i dag. Området er avsperret, og bare etterforskningspersonell har adgang.

– Nå har vi kommet i gang med undersøkelsene på stedet. Det er teknikere fra Kripos som sammen med vårt personell som holder på med undersøkelsene, sier Skovly.

– Kan ta tid

Skovly understreker at undersøkelsene kan komme til å ta tid. Det er dermed usikkert hvor lenge sperringene i området kommer til å bli holdt, og hvor lenge den døde kvinnen kommer til å bli liggende i området.

– Vi håper at arbeidet som utføres nå kommer til å ha stor betydning. Kvinnen ble funnet forholdsvis kort tid etter at hun forsvant. Jo tidligere man finner et offer jo tidligere er sjansen for å finne gode spor, sier han.

Til nå har politiet avhørt i overkant av 30 tipsere i saken. Så langt er det fortsatt uvisst om politiet kommer med en sikker identifikasjon i løpet av dagen.