Normal

Politiet har fått opplysninger om eier av vogntoget

Litt før klokken 17 på mandag, ble en 16 år gammel jente nesten påkjørt bakfra av et vogntog, i Øksendalstunnelen. Politiet ba vitner melde seg.

Laster kart, vennligst vent...

Jenta ble nesten påkjørt bakfra, litt før klokken 17 på mandag ettermidddag. Politiet ber nå vogntoget melde seg, og vil ha tips fra eventuelle vitner til ulykken.

Politiet ba om tips etter at et vogntog nesten kjørte på en ung jente på moped i Øksendalstunnelen, i Sunndal kommune.

En 16 år gammel jente var på vei gjennom tunnelen fra retning Øksendal til Sunndalsøra.

– Inne i tunnelen så hun et vogntog, som kom raskt opp bak henne. Vogntoget la seg tett bak og hun følte at det var ubehagelig, forteller politiets operasjonsleder Frode Gjøsund.

Jenta ville kjøre ut i en lomme i tunnelen og slippe vogntoget frem, men det fikk hun ikke tid til. Vogntoget bestemte seg for å kjøre forbi, og jenta kom i skvis med fortauskanten.

– Hun kom ned i med foten og hjula på mopeden. Hun la seg over og velta på fortauskanten, forteller Gjøsund.

Kjørte videre

Vogntoget kjørte videre etter ulykken, og Gjøsund forteller at politiet ikke vet om sjåføren visste hva som hadde skjedd.

Politiet søker også etter en sjåfør, som kan ha sett hva som skjedde. Ifølge jenta var det et annet vogntog som kom etterpå og var på vei til å stoppe.

– Jenta hadde selv tenkt at hun ikke ville lage noe styr, og hadde satt seg på mopeden igjen. Da hun kom ut av tunnelen, oppdaget hun skader på mopeden og klærne. Hun hadde også fått noen skrubbsår, forteller Gjøsund.

Gjøsund sier at dette kunne fort ha blitt en alvorlig ulykke. Jenta så selv ikke hvordan vogntoget så ut, og det er heller ingen kameraovervåkning inne i tunnelen.

Litt før klokken 20.30, opplyste politiet at de nå har kommet i kontakt med et vitne, som har gitt opplysninger om eier av vogntoget.