Politiet søker etter pågående steinleggere

– Selv om de blir avvist så tar de ikke et nei for et nei, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Jon Bratland.

Steinleggere

(Illustrasjonsbilde)

Foto: Birger Kjølberg

Politiet har fått melding om pågående steinleggere på Ellingsøya og søker nå i området.

– Vi fikk melding fra en som bor der ute, og meldingen gikk ut på at det er flere personer som oppsøker hjemmene til folk. Selv om de blir avvist så tar de ikke nei for et nei, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, John Bratland.

De siste årene har politiet fått mange meldinger om omreisende steinleggere, og nå de siste ukene har henvendelsene fra publikum igjen begynt å komme.

Etter meldingen fra Ellingsøya lørdag har de i dag søkt med en patrulje i området, men ikke funnet dem. Politiet vil gjerne komme i kontakt med steinleggerne og ber om tips fra publikum.

– I tillegg må de som får dem på døra bruke sunn fornuft, sier operasjonslederen.

Politiet går stadig ut og advarer publikum om omreisende steinleggere. Flere av de er registrert i Brønnøysundregistrene og merverdiavgiftsregisteret. Slik fremstår de tilsynelatende troverdige og seriøse.

Men flere kontroller har vist at arbeiderne stort sett får betalingen sin svart, de får sjelden feriepenger eller ulykkesforsikring, og det blir også ofte brukt ulovlig utstyr. I tillegg har arbeiderne ofte lite verneutstyr og mange av kjøretøya er ikke i forskriftsmessig stand.

Mister klageretten

Dersom man kjøper svarte tjenester mister man klageretten om jobben er for dårlig gjort.

Skatteetaten minner også om at dersom man betaler et beløp på mer enn 10. 000 kroner kan man bli medansvarlig for skatteunndragelse.