Politiet ser svært alvorlig på to våpentjuveri på Nordmøre

Til sammen 11 våpen er stjålet i to innbrudd i Tingvoll på Nordmøre. Politiet ser svært alvorlig på situasjonen og frykter illegal omsetning.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet frykter at våpen skal havne i gale hender etter to våpentyveri i Tingvoll.

Innbruddene og tjuveriene har skjedd når huseierene har vært bortreist. Det første innbruddet fant sted en gang mellom 3. og 17. september på Meisingset i Tingvoll.

Det andre innbruddet har skjedd i tidsrommet 4. til 6. oktober i Torjulvågen i Tingvoll.

Olav Gjøvik

Olav Gjøvik er tjenestestedsleder i politiet i Tingvoll.

Foto: Privat

– I alt 11 våpen har forsvunnet i disse to innbruddene. Det dreier seg om innbrudd i to bolighus, og i begge tilfellene har eierne vært bortreist, sier Olav Gjøvik, tjenestestedsleder i politiet i Tingvoll.

Svært alvorlig

Gjøvik ønsker ikke å gå i detalj når det gjelder hvilke type våpen som er borte, men det dreier seg om både jaktvåpen og pistol/revolver.

– Vi ser svært alvorlig på disse to tyveriene. Våpen på avveie er alvorlig, og vi frykter disse blir forsøkt omsatt på illegal måte, og at våpnene kan havne i gale hender,sier Gjøvik.

Målbevisste tyver

Politiet har fått bekreftet at våpnene var forsvarlig oppbevart i våpenskap da de ble stjålet.

– Våpenskapene var enten brutt opp, eller låst opp. Tyvene har funnet nøklene til våpenskapa og deretter låst disse opp og tatt våpen, sier Gjøvik.

Ingenting annet var stjålet fra husene.

– Det er ikke noen tvil om at tyvene har vært målbevisste, de visste hva de var på jakt etter.

Ønsker tips om unormal oppførsel

Politiet har sikret spor på begge åstedene og gjennomfører både taktisk og teknisk etterforsking. Foreløpig har de ingen mistenkte, og utelukker ikke en sammenheng mellom de to tyveriene.

– Vi skal gjennomføre flere avhør, blant annet av dem som eier husene og naboer. Vi er også veldig interessert i tips fra publikum som kan ha sett noe unormalt ved husene, sier Gjøvik.