Tidligere asylsøker trua med å rasere mottak

Politiet rykte ut til mottakssenter i Ålesund etter at en 38 år gammel mann trua kontoret.

Ålesund mottakssenter

Arkivfoto: Det var utenfor Ålesund mottakssenter en 38 år gammel mann kom med trusler tirsdag ettermiddag.

Foto: Ole-Ottar Høgstavoll / NRK

Olav Hoff

Olav Hoff er leder ved mottakssenteret i Ålesund.

Foto: Inger Johanne Ruset / NRK

De ansatte ved mottakssenteret valgte å varsle politiet da en mann kom med trusler om å rasere kontoret. Politiet opplyser at de tar slike situasjoner på alvor. Mottaksleder, Olav Hoff, forteller at pågripelsen var udramatisk.

– Men det var langt fra hyggelig. Han bodde hos oss frem til mai i år, men UDI bestemte at han skulle kastes ut på grunn av mye trøbbel og dårlig samarbeid. Før utkastelsen forsvant han fra mottaket, og vi har ikke sett han før i dag, forteller Hoff.

Glemte papirer på mottaket

Mottakslederen sier at mannen var ute etter noen private papirer som han hadde glemt på rommet sitt.

– Vi vet ikke hva slags papirer han snakket om, og det er mest sannsynlig makulert. Han truet så med å ødelegge kontoret vårt. Da ringte vi politiet.

Har opphold i Norge

Mannen kom tilbake til kontoret etter at han hadde fått beskjed om at papirene var borte. Han var sint og kom med flere trusler da mottaket ikke slapp han inn i lokalene igjen. Politiet pågrep mannen utenfor mottaket i Ålesund.

– Vi opplever slike situasjoner veldig sjelden, og når det skjer velger vi å kontakte politiet før det hele eskalerer og blir mer alvorlig, sier Hoff.

Hoff sier at mannen har opphold i Norge, men at han mest sannsynlig har vært på reise i Europa siden han forsvant fra mottaket i mai.

Laster Twitter-innhold