NRK Meny
Normal

Politiet hentet inn Telenor-ekspert

I dag har politiet i Ålesund begynt det møysommelige arbeidet med å granske mulighetene for elektronisk trafikk i området hvor Anja Weløy Aarseth ble drept.

Bjørn Amundsen

Tirsdag ba politiet Telenor om bistand og fikk flydd inn dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Politiet har fremdeles ikke ønsket å fortelle om de har funnet mobiltelefonen til Anja Weløy Aarseth eller ikke.

Bjørn Amundsen
Foto: Sondre Dalaker / NRK

Eksperthjelp

Men den elektroniske trafikken som ble sendt gjennom mobilnettet i området sist onsdag kveld, er en viktig del av den intense etterforskningen som nå pågår.

Tirsdag ba politiet Telenor om bistand og fikk flydd inn dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

– Jeg kan bekrefte at jeg i ettermiddag har vært i Ålesund og bistått politiet med undersøkelser knyttet til basestasjoner og bruk av mobiltelefoner i et område definert av politiet rundt fjellstua. Noe mer enn dette har jeg ikke anledning til å gi, sier Amundsen til NRK.

Basestasjonar i Ålesund
Foto: finnsenderen.no

Avansert testutstyr

Amundsen hadde etter det NRK erfarer med seg måleutstyr som viste politiet hvilke basestasjoner som kunne ha blitt benyttet av en smarttelefon med en spesifikk senderstyrke og mottaker-kvalitet.

Mandag fortalte Amundsen til NRK at Telenor har mellom ti og 15 basestasjoner som dekker området hvor byfjellet Aksla ligger.

Amundsen forteller også at politiet kan hente ut en god del informasjon ut ifra dataene som blir lagret hos Telenor. Men hvor lenge trafikkdata blir lagret, avhenger av hvor stor trafikk en basestasjon har.

– I ettertid kan vi se samtaler og teksmeldingstrafikk med både tekst, bilde og video. Da mener jeg ikke selve bildene og teksten, men trafikkdataen, sier Amundsen.