Politiet har fått inn flere tips etter mulig voldtekt i Ålesund sentrum

Politiet har i løpet av helga fått inn flere tips i forbindelse med en voldtekt som skal ha skjedd utendørs i Ålesund sentrum natt til lørdag.

Apotekergata i Ålesund sentrum

Apotekergata i Ålesund sentrum. Politiet etterlyser i vitner i dette området mellom klokka 01:00-02:00 natt til lørdag.

Foto: Maria Kristina Vevang / NRK Møre og Romsdal

– Saka blir etterforsket og flere nye vitner har meldt seg i løpet av helga, sier politiadvokat Cathrin Remøy, mandag ettermiddag.

Kartutsnitt fra politiet som etterlyser vitner etter anmeldt voldtekt i Ålesund sentrum.
Foto: Politiet

Politiet opplyste lørdag 27. juni om et mulig overgrep. En kvinne var sendt til undersøkelse på overgrepsmottaket og en mann fikk status som siktet i saken. Operasjonsleder Arild Reite sa til NRK lørdag at mannen var til avhør.

– Personen som er siktet i saka er løslatt fordi vi mener det ikke lenger er fare for bevisforspillelse, men personen er fortsatt siktet, sier Remøy mandag.

– Kan du si om de to kjente hverandre?

– Vi ønsker ikke å gå inn på det på dette tidspunktet, sier Remøy.

Vitner i området

politiadvokat i Møre og Romsdal politidistrikt, Cathrin Remøy

Politiadvokat i Møre og Romsdal politidistrikt Cathrin Remøy.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

I forbindelse med hendelsen har politiet etterlyst vitner i saka. Den anmeldte voldtekten skal ha skjedd utendørs natt til lørdag i Ålesund sentrum. Dette gjelder tidsrommet mellom klokka 01:00-02:00 i området Apotekergata, rundt utestedet Mølla og Bakkegata, meldte politiet i en pressemelding søndag.

Politiet opplyste at de ønsket å komme i kontakt med personer som har vært i området i det tidsrommet. Spesielt med en mann som gikk ned Bakkegata, i retning Apotekergata i det tidsrommet.

– Vi mener vi har fått kontakt med den personen vi ønsket å få kontakt med, sier Remøy.

Politiet ber fortsatt folk som har opplysninger om saka om å ta kontakt på telefon 70 11 87 00. Remøy legger til at saka etterforskes videre og det skal gjøres vitneavhør.