Politiet frykter 7-åringen er ført ut av landet

Politimester Arnstein Nilssen bekrefter tirsdag morgen overfor NRK at de frykter den savnede syvåringen er kidnappet og ført ut av landet.

Leteaksjon Molde

Store styrker prøver å finne sjuåringen.

Foto: Roar Strøm

– Moren til gutten bor på Nordmøre, men faren er fra Litauen. Vi ser ikke bort ifra at gutten er brakt ut av landet mot sin vilje. Vi må etterforske videre for å bli mer sikre på hva som faktisk har skjedd, sier politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Han opplyser at søket etter gutten ble avsluttet kl. 05.00 natt til tirsdag.

Da har opptil 150 personer fra Sivilforsvaret, Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Norske redningshunder lett etter gutten siden han ble meldt savnet kl. 16.28 mandag ettermiddag.

– Vi må vurdere om vi skal gjenoppta søket dersom vi får nye opplysninger. Vi mener vi har søkt nærområdet på en skikkelig måte, sier Nilssen.

Kripos til Molde

Politimesteren opplyser at de nå får bistand fra Kripos, slik at de kan øke sjansen for å finne ut hvor gutten har blitt av.

Arnstein Nilssen

Politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt sier søket ble avsluttet kl. 05.00.

Foto: Roar Strøm / NRK

Politiet har også varslet internasjonalt politi, grunnet mistanken om at 7-åringen kan være ført ut av landet.

Rundt kl. 00.00 natt til tirsdag ble opplyst at politiet sjekket omstendighetene rundt en mistenkelig bil – mer konkret en tyskregistrert Audi som skal ha bråsnudd i Øksendalstunnelen på veien mellom Molde og Sunndal.

Dette skal ha skjedd kort tid etter at gutten forsvant fra stedet der han sist ble sett – ved bowlinghallen i Molde sentrum, der han var sammen med sin mor og en representant fra barnevernet.

Følg saken i vår direkteflyt HER: