– Det er veldig fint å kommunisere med små barn

Trollsletta barnehage fikk storfint besøk. – Det finnes ikke noe finere enn å spille for barn i barnehagealder, sier Wolfgang Plagge.

Komponisten og pianisten Wolfgang Plagge deltek denne veka på Sunnmøre kammerfestival i Volda, og i dag fekk Trollsletta barnehage besøk av han.

Wolfgang Plagge ble møtt av musikkinteresserte barn i Trollsletta barnehage. Se reportasjen i vinduet over.

Pianist og komponist Wolfgang Plagge har selv spilt piano siden han var fire år. Som tolvåring debuterte han i Universitetets aula i Oslo. I forbindelse med Sunnmøre kammermusikkfestival denne uka, spilte han i dag på Trollsletta barnehage i Volda.

– Alle tiders. Det finnes ikke noe finere enn når man kommer inn på det nivået i menneskelivet hvor alt er uforfalsket. Så det er veldig morsomt å kommunisere med barn i den alderen, sier Plagge om barnehagebesøket.

Ava Mylén Follestad, Lina Humberset, Sigurd Eiksund

Ava Mylén Follestad, Lina Humberset og Sigurd Eiksund koste seg under besøket.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Og barna stortrivdes.

– Var det artig?

– Ja. Han spilte Bukkene Bruse og sånn, sier Ava Mylén Follestad

Ava har selv allerede øvd på piano kan hun fortelle. Det samme har Lina Humberset.

– Jeg har øvd så mye at jeg kan «Lisa gikk til skolen».

Mens kompis Sigurd Eiksund er mest opptatt av at han har egen fele.

Glede av musikk

At de har glede av musikk er det ingen tvil om.

Rune Humberset, som er styrer Trollsletta barnehage er veldig fornøyd med besøket.

– Det er veldig spesielt og stort for oss å få besøk av Wolfgang Plagge. Det er kjekt han tar seg tid til det i en travel hverdag.

Vil nå barn og unge

Initiativtakeren til kammermusikkfestivalen er Jacob Kjøde jr. Kunstnerlig ansvarlig for festivalen er professor Wolfgang Plagge og fiolinisten Annar Follesø. Våren 2010 var første gang festivalen gikk av stabelen.

Plagge og Follesø har hvert år ansvar for å plukke programmet og musikerne som skal opptre for å sikre kvaliteten på festivalen. I et nært samarbeid med Høgskulen i Volda er formålet å arrangere en årlig kammermusikkfestival på søre Sunnmøre, der folk i området kan få tilbud om gode musikkopplevelser på høyt nivå.

For Sunnmøre kammermusikkfestival er Wolfgang Plagge en viktig brikke.

– Han er en multikunstner. En viktig del av festivalen er å nå barn og unge, og nytt av i år er å sende Wolfgang ut treffe de små. Det blir en ny del av festivalen å gå helt ned i barnehagen, sier styreleder Øyvind Eiksund.

Sunnmøre kammermusikkfestival er ei uke hvor kunstnere og musikere av høy klasse kommer for å øve sammen og ha seminar. I tillegg har de mesterklasser for barn og unge, og de besøker barnehager og skoler.

– Og så avslutter vi festivalen med fire konserter spredt rundt på Søre Sunnmøre, sier Eiksund.

Styreleiar Øyvind Eiksund fortel om Wolfgang Plagge og festivalen

Styreleder i Sunnmøre kammermusikkfestival, Øyvind Eiksund.