NRK Meny
Normal

De første minuttene etter klekking

Her kan du se de første bildene av de nyfødte pingvinkyllingene. Mor og far passer veldig godt på, og er i full gang med mating. Hva skjer nå?

Nå har pingvinkyllingene klekket. Se de første bildene her.

  • NRK har navnekonkurranse, og vi vil ha dine navneforslag. Send til mr@nrk.no eller skriv dem inn i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Hva skjer nå?

Etter klekking vil den lille pingvinfamilien kose seg i rugekassa sammen med de nyfødte. Akvarist Rune Veiseth sier at ungene blir værende i huset i omtrent en måned før de stikker hodet ut.

I februar i år så oppdaget de ansatte ved Atlanterhavsparken i Ålesund at de hadde fått ti egg i rugekassene. Denne uken er det ventet at alle skal klekke. NRK har satt opp kamera i en av pingvinhusene og har denne uken overvåket to egg med foreldre.

I løpet av torsdag har aktiviteten i rugekassa vært større enn vanlig. Rune tror at pingvinene vet at noe er på ferde, og når rugingen nærmer seg slutten bruker foreldrene å hjelpe til med klekkingen.

– Når det blir mer aktivitet så er det absolutt et tegn på at noe skal skje. Pingvinkyllingene klarer som regel å hakke seg ut av egget på egenhånd, men noen ganger så hjelper foreldrene til med å få ungen ut av skallet.

Pingvin har klekket

Torsdag kveld ble det klekking i rugekassa.

Foto: NRK