Hopp til innhold

17-åringen skal spille 100 sjakkpartier

Det gjelder å holde på konsentrasjonen for Petter Andreas Wadstensvik. På ett døgn skal han spille 100 partier med lynsjakk.

Sjakk i Kristiansund

Her er det Eilif Odde, som er leder i Kristiansund sjakklubb, som spiller mot Wadstensvik lørdag ettermiddag. Bak sitter Tore Kristiansen.

Foto: Roar Strøm

Kristiansund sjakklubb fyller 100 år i år og det er i den anledningen den 17 år gamle sjakkspilleren skal holde det gående i ett døgn.

– Jeg har aldri spilt så mange partier på kort tid. Lynsjakk er mye rutine, men det kan bli slitsomt utover natta, sier Petter Andreas Wadstensvik. Han startet å spille sjakk da han var liten, men det er først de siste årene at han har vært medlem av en sjakklubb.

Skal vinne flertallet

Petter Andreas Wadstensvik

17-åringen Petter Andreas Wadstensvik håper på et seiersrikt døgn.

Foto: Tore Kristiansen

17-åringen har ikke lagt noen spesiell plan for å holde seg våken gjennom natta, men ser ikke bort fra at det blir noen kopper med kaffi, selv om han ikke drikker det til vanlig.

Motstanden kommer til å bli meget variert. Noen partier vet han at de blir enkle å vinne, mens andre blir hardere.

– Målet mitt er å vinne flertallet, sier Wadstensvik.

Tung søndag morgen

Tore Kristiansen

Tore Kristiansen i Kristiansund sjakklubb sier søndagen blir mest utfordrende fordi spillerne da er trøtte.

Foto: Espen Haltvik Bakke

Styremedlem i Kristiansund sjakklubb, Tore Kristiansen, er initiativtaker til turneringen. Han tviler på at Wadstensvik klarer å vinne alle 100 partiene, for han kommer til å møte motstand.

– Ut på søndags morgen kommer det til å bli tungt. Vi er spente på om Petter Andreas klarer å holde seg våken, sier Kristiansen. Han legger til at 17-åringen er en svært god sjakkspiller. For få år siden ble han den yngste klubbmesteren gjennom tidene.

Stor sjakkinteresse

Den 100 år gamle sjakklubben opplever gode tider, og Magnus Carlsen har mye av æren for det. Men det å spille sjakk i 2017 er ganske annerledes enn for 100 år siden.

– Etter at internett kom, kan man spille sjakk når man selv vil online. Man er ikke avhengig av å være i en sjakklubb. Det er også mye lettere å lære sjakkteori gjennom videoer på nett, sier Kristiansen.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL