NRK Meny
Normal

Gitarlegenden Pat Metheny tilbake til Molde

8.mai neste år blir det et etterlengtet gjensyn med gitarlegenden Pat Metheny i Bjørnsonhuset i Molde.

Pat Metheny

Gitarlegenden Pat Metheny held konsert i Molde 8.mai.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Afp

Det går fremdeles gjetord om Methenys særdeles sterke musikalske tilstedeværelse da han som Artist In Residence under Moldejazz i 2001 gjorde hele 8 konserter.

Gitarlegende

Nå har artisten bestemt seg for å gjøre Molde til et av stoppestedene når han til våren drar ut på turne med sitt nye band, Pat Metheny Unity Group, skriver Moldejazz i en pressemelding.

Av turnepraktiske årsaker har ikke Moldejazz lyktes med å få Pat Metheny tilbake til festivalen, men nå gjør han altså retur.

I et samarbeid med Maijazz, Bergen Jazzforum, Trondheim Jazzfest og Storyville Jazz Club har Moldejazz kan Moldejazz presentere gitarlegenden i Bjørnsonhuset i mai 2014.

– Skyhøy kvalitet

Det er sagt om multiple Grammy-vinner Pat Metheny at det eneste forutsigbare med ham er at alt han befatter seg med er av skyhøy kvalitet.

Det ble sist demonstrert da han lekte seg med sitt enmanns mekaniske orkester på platen og turneen «Orchestrion» og da han fikk nok en Grammy for sitt baryton-gitarspill på «What’s it All About».

Det nye bandet hans inkluderer Chris Potter på saxofon, Ben Williams på bass, Antonio Sanchez på trommer og Guilio Carmassi på tangenter / perkusjon.

Nytt band

En svært entusiastisk Metheny sier om sitt nye band at dette er første gang han kan fremføre låter fra absolutt hele sin karriere, fra «Bright Size Life» via «Songs X» til «Secret Story». Han vurderer også å inkludere deler av «Orchestrion» -konseptet.

Metheny hyller de andre band-medlemmene i Unity Group; Chris Potter som en av de mest allsidige treblåserne i dagens jazz, Ben Williams som spiller like godt på både elektrisk og akustisk bass, Antonio Sanchez som en av verdens beste trommeslagere og sist, men ikke minst, bandets nyeste tilskudd, Guilio Carmassi.

Multiinstrumentalist

Han omtales som en unik multiinstrumentalist som i tillegg til treblås og messingblås behersker gitarer og trommer, og på toppen av det hele synger.

Arrangørene sier konserten med Pat Metheny og hans band garantert blir en stor begivenhet og omtaler Metheny som en av verdens mest meritterte gitarister uansett sjanger.