Hopp til innhold

Mikhael Paskalev platedebuterer: – En drøm som går i oppfyllelse

8. februar kommer debutplaten til Urørt-vinneren 2012 – Mikhael Paskalev. Selv er han fryktløs i forkant av sitt første plateslipp.

Mikhael Paskalev

Mikhael Paskalev (25) er fra Ålesund, og har nytt suksess med singlene «I Spy» og «Jive Babe» det siste året.

Foto: Tom Øverlie / NRK

Mikhael Paskalev Verket 2012

– Ikke prøv å lage musikk etter andre sin oppskrift, råder Paskalev unge musikere.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg

– Jeg går ikke rundt og bekymrer meg for om albumet mitt får god eller dårlig mottagelse. Jeg er en fornøyd gutt fra Ålesund som har fått oppfylt drømmen min om å gi ut egen plate, og alt som skjer utover det er bare en bonus, sier Mikhael Paskalev.

Ett år har gått siden han ble kronet som «Årets Urørt» i finalen ved Studentersamfundet i Trondheim. Siden den gang har han tilbakelagt opptredener på storfestivalene Slottsfjell, Øya og Hove.

Denne uken opptrådte han på bransjefestivalen Eurosonic, plukket ut av NRK P3, og til NRK bekrefter Paskalev at han har signert bookingavtaler i Frankrike, Europa og USA.

I tillegg skal en platekontrakt med et amerikansk selskap stå på trappene, men den avtalen kan han ikke avsløre mer om på dette tidspunktet.

Klinelåter

Nå er det uansett albumet som står i høysetet. Skiva er produsert av Joe Willis i Liverpool, England, og har fått navnet «What's Life Without Losers». Albumet består av 13 låter, der fire av de allerede har vært gitt ut på EP.

– Mesteparten er up-tempo-låter, men jeg har også laget noen klinelåter. Det må jo til på ei plate, humrer Paskalev.

18. januar kommer singelen som bærer samme navn som hovedalbumet. 8. februar blir det fullstendige verket sluppet.

Saken fortsetter under bildet

Mikhael Paskalev er Årets Urørt

Mikhael Paskalev gikk til topps i NRK P3s Urørt-finale januar 2012. Her fremfører ålesunds-artisten «I Spy» sammen med blant annet Jonas Alaska.

Foto: Rashid Akrim / NRK

– Kunne aldri forutsett dette

Paskalev legger ikke skjul på at han nyter tilværelsen som artist, og sier Urørt-finalen var et knallgodt springbrett for en ung musiker. Med sitt første album nært forestående, deler han sitt tips til andre unge artistspirer som vil opp og frem.

– Ikke prøv å lage musikk etter andre sin oppskrift. Ta utgangspunkt i den musikken du selv liker, og gjør din egen greie. For meg handler det i alle fall kun om å lage musikk jeg selv synes er kul, sier Paskalev.

I mars skal artisten spille på festivalen South by Southwest i Austin, Texas, og han legger ikke skjul på at hverdagen er ganske så annerledes enn for kort tid siden.

– Jeg har fått være med på utrolig mye gøy, som jeg aldri kunne ha forutsett for ett, og i alle fall fire år siden, sier Paskalev.