NRK Meny
Normal

Paskalev får kunstnerprisen 2012

Mikhael Paskalev (25) både starter og avslutter året med en utmerkelse.

Mikhael Paskalev

Mikhael Paskalev (25) fra Ålesund kan smykke seg med nok en pris.

Foto: Tom Øverlie / NRK

I januar vant ålesunderen Mikhael Paskalev (25) urørt-prisen foran et fullsatt publikum på Studentersamfundet i Trondheim.

Nå i november vant den unge artisten enda en pris.

Mandag kveld ble det nemlig klart at han blir tildelt "Kunstnerprisen 2012" av Kultur- og oppvekstkomiteen i Ålesund.

– Veldig gøy at jeg fikk denne prisen, og det er kjekt at folk i Ålesund følger med på hva jeg driver med, sier Paskalev, som ikke legger skjul på at han liker å bli titulert som kunstner.

– Jeg blir ofte kalt musiker eller artist, men når man blir kalt kunstner føler man seg ekstra bra, sier han til NRK.

Saken fortsetter under videoen

Mikhael Paskalev ble Årets Urørt

Se reportasjen som ble laget i etterkant av at Mikhael Paskalev ble Årets Urørt.

– Han markerer seg

Komiteleder Knut Anders Oskarson begrunner valget av årets prisvinner med at de oppfatter Paskalev som et ungt og friskt pust i musikkverdenen.

– Han er en ålesunder som har klart å markere seg i en vanskelig bransje. Det synes vi fortjener oppmerksomhet, sier Oskarson.

– Hvor høyt henger denne prisen?

– Jeg vil påstå at den henger høyt. Mange av våre fremste kunstnere, forfattere, billedkunstnere og musikere har fått denne prisen opp gjennom årene, og Paskalev faller godt inn i dette selskapet.

Ny plate

Hovedpersonen selv sier det er godt å få en bekreftelse på at man lykkes med det man holder på med, og letter på sløret når NRK spør om fremtidsplanene.

– Torsdag reiser jeg til Liverpool for å ferdigstille den nye plata mi, som kommer ut åttende eller ellevte februar. Ellers er det ganske rolig frem mot nyttår. Det blir godt å komme hjem til Ålesund og slappe av med familien, sier Paskalev, som for øyeblikket befinner seg i Oslo.