Parr senket Brann

Aalesund-duoen Jonathan Parr og Diego Silva herjet med Brann-forsvaret søndag.

AaFKs Jonathan Parr feiret av sine medspillere.

Etter to Parr-mål kunne gjestene juble over 2-1-seier, til tross for en massiv sluttspurt fra hjemmelaget.

Aalesund hadde ikke vunnet på fire kamper, og kom til Bergen med lite imponerende 3-10 i målforskjell på de siste fire. Men mot en regjerende seriemester i problemer løsnet det for Aalesund.

Jonathan Parr

Jonathan Parr jubler.

Takket være Jonathan Parr, som viste seg som en giftig målscorer, og Diego Silva, som var regissøren bak begge målene, tok AaFK en svært viktig trepoenger.

Fikk hjelp.

Brann-forsvaret var alt annet enn tett, og foran begge målene var det avgjørende tabber av de rødkledde forsvarspillerne. Heller ikke foran Andreas Lie i AaFK-buret ville det seg for Brann.

Spilte seg inn i kampen

Hjemmelaget gikk knallhardt ut og hadde flere sjanser til å få kampens første mål. Men Jan Gunnar Solli og co. feilet i den avgjørende fasen. Dermed fikk Aalesund tid til å spille seg inn i kampen, noe de utnyttet til det fulle etter 27 minutter.

Azar Karadas Diego Silva

Azar Karadas og Diego Silva i duell.

Diego Silva sto for forarbeidet, men det var av Brann-forsvareren Olafur Orn Bjarnason Parr som ga den viktigste hjelpen. Islendingen klarte ikke å klarere etter første forsøk fra Parr, og da AaFKs midtbanespiller fikk nok en sjanse ekspederte han den sikkert i mål.

Kriget Karadas i senk

Ti minutter senere var det Bjarnasons kollega Azar Karadas som klønet det til i duell med Silva. Brasilianeren stjal ballen og la inn til Parr som nok en gang overlistet Håkon Opdal i Brann-buret.

Dermed fikk Aalesund gå til pause med 2-0-ledelse. Og etter hvilen åpnet de sjokkerende igjen. Diego Silva fortsatte å herje med Brann-forsvaret og brasilianeren var flere ganger nær å øke ledelsen.

Tente håpet

Ti minutter før full tid tente imidlertid Jan Gunnar Solli Brann-håpet da han reduserte til 1-2 fra kort hold. Etter en massiv sluttspurt uten resultater, måtte de rødkledde erkjenne at sesongens annet tap på eget gress var et faktum. Det forrige kom mot et annet lag fra Møre og Romsdal, Aalesunds erkerival Molde.