Pallen glapp for Nina Løseth

Nina Løseth hadde sjansen på en pallplassering i verdenscuprennet i slalåm, men pallen glapp i finaleomgangen.

Nina Løseth

Nina Løseth nådde ikke opp i kampen om de fremste plassene i verdenscuprennet i slalåm.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Ingen kunne gjøre noe med amerikanske Mikaela Schiffrin som er tilbake etter et langre skadeavbruddm og er like suveren som før.

Men bak Schiffrin er det tett kamp om plassene, og Nina Løseth hadde bare 35 hundredeler opp til andreplassen etter første omgang.

Men et par småfeil og et litt for sakte tempo gjorde at hun mistet sekunder hele vegen til mål. Istedenfor å nærme seg pallen falt hun ned fra 5. til 7.plass og var sjanseløs på en pallplassering i Jasna.

Solevåg skuffet

Heller ikke Sebastian Foss Solevåg fikk det til å svinge i finalen. Solevåg lå på en 8.plass før finaleomgangen og hadde 35 hundredeler opp til andreplassen.

Men i finaleomgangen gikk det helt feil veg for ålesunderen som måtte ta til takk med en 21.plass til slutt, plassen bak Leif Kristian Haugen.

Kristoffersen vant slalåmcupen

Det ble likevel en stor dag for norsk alpinsport etter at Henrik Kristoffersen vant slalåmcupen sammenlagt og kunne heve det ettertraktede trofèet i været.

Det er en historsik prestasjon. Bare en norsk alpinist har vunnet slalåmcupen sammenslgt tidligere. det var Kjetil Andrè Aamodt i 2006.

Kristoffersen sikret seg sammenlagt seier i slalåm etter å ha kjørt seg opp til en andreplass i finaleomgangen. Østerrikske Marcel Hirscher vant suverent.