Moa
Foto: Terje Reite / NRK

Pågrepet for butikktyveri

Oppsummert

Åtte menn fra Øst-Europa ble lørdag 15. september pågrepet på Moa kjøpesenter i Ålesund for bytikktyveri. Tyvgodset hadde en verdi på nærmere 100 000 kroner.

  • Varetektsfengsla i tre veker

    Tre ukrainarar som er sikta for grovt tjuveri frå butikkar på Moa kjøpesenter i Ålesund, blir varetektsfengsla i tre veker. Det skriv Sunnmørsposten. Dei fem andre har enno ikkje blitt avhøyrt og er dermed ikkje formelt sikta. Dei blir framstilt for varetektsfengsling i dag. Det var laurdag at til saman åtte menn frå Ukraina vart arrestert på kjøpesenteret, der dei skal ha stole varer for opp mot 100 000 kroner. Det vart sagt på laurdag at politiet også hadde funne ein bil med tjuvegods, men dette avkrefta politiinspektør Ynge Skovly til NRK på søndag.

  • Stjal for nærmere 100.000 kroner

    De åtte mennene fra Øst-Europa som ble pågrepet for butikktyveri på Moa kjøpesenter i Ålesund, sitter i avhør hos politiet søndag. Politiadvokat Yngve Skovly sier de foreløpig ikke har noen indikasjoner på at mennene skal ha begått tyverier andre steder i landet, men dette er ett av spørsmålene som blir stilt under avhørene. Varene som ble funnet samtidig med mennene, har en verdi på nærmere 100.000 kroner. Det aller meste er varer fra butikker på Moa. De åtte mennene blir trolig fremstilt for varetektsfengsling mandag.

  • Ber publikum om tips

    Politiet ber om publikums hjelp til overnattingssted som de mistenkte butikktyvene på Moa kan ha benyttet. Åtte menn fra Øst-Europa ble pågrepet for butikktyveri på Moa i går. Politiet er spesielt interessert i om de kan ha overnattet i telt eller i et ubebodd husvære i området Sandingen / Lillevatnet / Blindheim i Ålesund de siste 2-3 dagene