Tilsto å ha blottet seg for 12-åring

Politiet i Ålesund pågrep torsdag kveld mann i midten av 20-årene mistenkt for å ha blottet seg for en 12 år gammel jente i Spjelkavik. Fredag morgen tilsto mannen i avhør.

Spjelkavik

Blottinga skjedde på en av gangveiene mellom Spjelkavik videregående skole og idrettsanlegget ved Spjelkavik ungdomsskole.

Foto: Terje Reite / NRK

På ettermiddagen tirsdag 23. august var ei 12 år gammel jente ute og luftet hunden på en gangvei i Spjelkavik i Ålesund da en ung mann på sykkel begynte å sirkle rundt henne.

Etter en liten stund snudde mannen seg mot henne, dro ned shortsen, og blottet seg.

Har spanet i området

Politiet fikk inn melding fra moren til jenta samme kveld som blottingen skjedde. Politiet startet da søk etter mannen, og gikk ut med signalement av mannen for å få tips.

Jenta ble avhørt få timer etter at meldingen kom inn av Staten Barnehus.

– Det ga etterforskninga en god start. Vi fikk en grundig og sikker beskrivelse å jobbe med, sier politoverbetjent Oscar Lilleås, som er etterforskingsleder ved Ålesund politstasjon.

Torsdag kveld ble mannen pågrepet etter en politiaksjon i Spjelkavik.

Benedikte Flåten har vært hovedetterforsker på saken og sier at gjennombruddet i saken kom både på grunn av hjelp fra publikum og strategisk politiarbeid.

– Mellom annet ble det brukt store ressurser på spaning i området, sier politibetjent Benedikte Flåten som har vært hovedetterforsker på saka.

– Dette er en prioritet

Politiet understreker i en pressemelding at denne type krenkelser er en prioritet.

– Det er derfor av avgjørende viktighet at vi blir brakt inn i bildet så raskt som mulig dersom noen skulle oppleve noe lignende, seier politiinspektør Yngve Skovly.

I området blottingen skjedde ligger både skoler, idrettsanlegg og lekeland og derfor har politiet satt ned ressurser på saken.

Der skal folk ferdes trygt, sier Lilleås.

12-åringen og familien har ifølge politiet fått tilbud om videre oppfølging.