NRK Meny
Normal

På stien til et bedre liv

Stiftelsen FIRE tilbyr aktiviteter i et rusfritt miljø. Nå håper leder Lille Andersen å få med seg en gjeng til Kilimanjaro i Afrika.

Arve, Kay, Lille Andersen i FIRE, Annette og Per Gunnar

TURGJENGEN: Arve, Kay, Lille Andersen i FIRE, Annette og Per Gunnar ute på tur.

Foto: Anne-Mari Flatset/NRK

Lille Andersen i FIRE

TURSJEF: Lille Andersen er prosjektansvarlig i FIRE.

Foto: Anne-Mari Flatset/NRK

Stiftelsen FIRE i Kristiansund har satt seg et stort mål for fremtiden – de vil bestige Kilimanjaro, det 5895 meter høye fjellet i Tanzania.

– Kilimanjaro har alltid vært en drøm, men problemet er å finne folk som er interessert i det samme, men det har jeg her, forteller prosjektansvarlig i FIRE Kristiansund, Lille Andersen.

Stiftelsen har som mål å tilby aktiviteter og fritidstilbud i et rusfritt miljø, og Andersen og de som har meldt seg inn i FIRE, går ofte på tur sammen.

– Vi har to regler: Du skal være rusfri og positiv. Da har vi alltid gode treninger. Hvis du har en utfordring i livet, er alltid aktivitet nyttig, mener hun.

– Veldig viktig for meg

– Kilimanjaro-turen har jeg gledet meg til. Jeg er jo 50 år da, og dette må jeg gjøre før jeg dør, forteller en av turgåerne.

Et av fjellene gjengen ofte besøker, mens de forbereder seg til den mulige afrikaturen, er Kvernberget. Med sine 205 meter er det en miniputt sammenlignet med giganten i Afrika, men likevel er det fin trening.

– Det er veldig viktig for meg og motivasjonen min. Det er viktig for meg å gjennomføre ting, for det er noe jeg ikke har gjort tidligere. Det å stå i ting, gjøre ting og se viktigheten av det, har jeg ikke brydd meg katta om tidligere. Men nå er det viktig for å opprettholde motivasjonen videre, forteller turgåeren, som har vært heroinist i 23 år, men som nå er på stien til et bedre liv.

Verdens beste jobb

Etter at Andersen ble leder i FIRE har hun aldri sett seg tilbake.

– Jeg jo sammen med verdens beste folk, med mye livserfaring. Jeg synes jeg har verdens beste jobb, stråler hun.

– De sier jo at man aldri angrer på en treningsøkt. Det er vanskelig å gå ut, men når du er ferdig angrer du aldri på at du har vært ute, mener Andersen.

Elefanter ved Kilimanjaro

DRØMMEN OM KILIMANJARO: Dette fjellet vil gjengen i FIRE bestige.

Foto: Ben Curtis / Ap