NRK Meny

Øy-Blikk legger ned driften

Lokalavisen Øy-Blikk i Giske legger ned driften. Avisen har gått med underskudd hvert år siden 2010.

Øy-Blikk

Øy-Blikk legger ned driften. (Illustrasjonsbilde)

Foto: Birthe Bringsvor / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

– Dette er en sorgens dag. Alle er preget og forferdelig lei seg, sier styreleder Anne-Lise Roald, som meldte om konkursen på avisens nettsider.

Langvarig svikt i annonsesalg er an av grunnen til at avisen nå takker for seg.

– Vi er en liten og sårbar avis med få ansatte. Da er vi mindre rustet til å møte de utfordringene som kommer, sier Roald.

– Kjempet med nebb og klør

Øy-Blikk er en lokalavis som har blitt utgitt i Giske kommune hver torsdag siden 1985. Den har dekt de fire øyene Valderøya, Vigra, Giske og Godøya.

– Vi har kjempet med nebb og klør for å holde avisen i live. Men nå måtte vi gjøre det som vi er pliktig til som styre, å følge aksjeloven, og da hadde vi ingen annen utvei enn å gå til skifteretten og begjære oppbud, sier Roald.

Hun forteller at det har vært en åpen dialog med de ansatte hele tiden.

– Vi er fornøyde med måten det har blitt håndtert på. Vi har gått for mer åpenhet med de ansatte, og greid å gi ut avisa til siste slutt, og det tror jeg er fordi vi har hatt en åpen og ryddig prosess, sier Roald.

Svekket økonomi i flere år

Avisen har hatt dårlig økonomi over flere år uten å klare å snu trenden.

– Det hjelper liksom ikke at vi har hatt bedring i underskuddet de siste tre årene, når det likevel er underskudd, sukker Roald.

Onsdag var det altså nok.

– Det er en presset bransje, for Øy-Blikk AS er det punktum i dag, sier Roald.

Men Roald tror det er plass til en lokalavis med tilsvarende tilbud.

– Jeg håper virkelig at det er mulighet for at noen vil starte opp igjen noe her. Det tror jeg hadde vært veldig viktig for lokalmiljøet, sier Roald.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.