Øy-Blikk legger ned driften

Lokalavisen Øy-Blikk i Giske legger ned driften. Avisen har gått med underskudd hvert år siden 2010.

Øy-Blikk

Øy-Blikk legger ned driften. (Illustrasjonsbilde)

Foto: Birthe Bringsvor / NRK

– Dette er en sorgens dag. Alle er preget og forferdelig lei seg, sier styreleder Anne-Lise Roald, som meldte om konkursen på avisens nettsider.

Langvarig svikt i annonsesalg er an av grunnen til at avisen nå takker for seg.

– Vi er en liten og sårbar avis med få ansatte. Da er vi mindre rustet til å møte de utfordringene som kommer, sier Roald.

– Kjempet med nebb og klør

Øy-Blikk er en lokalavis som har blitt utgitt i Giske kommune hver torsdag siden 1985. Den har dekt de fire øyene Valderøya, Vigra, Giske og Godøya.

– Vi har kjempet med nebb og klør for å holde avisen i live. Men nå måtte vi gjøre det som vi er pliktig til som styre, å følge aksjeloven, og da hadde vi ingen annen utvei enn å gå til skifteretten og begjære oppbud, sier Roald.

Hun forteller at det har vært en åpen dialog med de ansatte hele tiden.

– Vi er fornøyde med måten det har blitt håndtert på. Vi har gått for mer åpenhet med de ansatte, og greid å gi ut avisa til siste slutt, og det tror jeg er fordi vi har hatt en åpen og ryddig prosess, sier Roald.

Svekket økonomi i flere år

Avisen har hatt dårlig økonomi over flere år uten å klare å snu trenden.

– Det hjelper liksom ikke at vi har hatt bedring i underskuddet de siste tre årene, når det likevel er underskudd, sukker Roald.

Onsdag var det altså nok.

– Det er en presset bransje, for Øy-Blikk AS er det punktum i dag, sier Roald.

Men Roald tror det er plass til en lokalavis med tilsvarende tilbud.

– Jeg håper virkelig at det er mulighet for at noen vil starte opp igjen noe her. Det tror jeg hadde vært veldig viktig for lokalmiljøet, sier Roald.