Sunnmøre tingrett
Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Overgrepssak i Ålesund

Oppsummert

Ein ålesundsmann i 70-åra er tiltalt for oppbevaring, produksjon og distribusjon av store mengder overgrepsmateriale. Rettssaka mot han startar 27. august 2018.

 • Overgrepsdømt får mildare straff

  Mannen i 70-åra frå Ålesund som vart dømt for oppbevaring, produksjon og distribusjon av store mengder overgrepsmateriale har fått redusert straff. Han vart i september dømt til fengsel i 21 månader, men ifølgje Sunnmørsposten er straffa redusert til 19 månader av Frostating lagmannsrett. Mannen har tilstått forholda han er dømt for og ønskte derfor strafferabatt.

 • Dømt til fengsel i 21 månader

  Ein mann i 70-åra frå Ålesund er dømt til fengsel i eitt år og ni månader, mellom anna for å ha ønskt å forgripe seg på ein nyfødd baby. Det melder TV2. Dette er tre månader mindre enn aktor la ned påstand om under rettssaka. Mannen meinte straffa var for streng og har allereie bestemt seg for å anke dommen. Mannen skal i nærare fire år ha chatta ulovleg om grove seksuelle overgrep mot born ned fleire titals personar, i tillegg til å dele overgrepsbilete og videoar på nett. Mannen i 70-åra tilstod alle tiltalepunkta under rettssaka mot han i august.

 • Ber om maks sju måneder

  Forsvarer Oddvar Aarsæther mener hans klient bør få en fengselsstraff på maksimum sju måneder, der deler av straffen gjøres betinget, skriver Sunnmørsposten. Ålesundsmannen i 70-åra er tiltalt for oppbevaring, produksjon og distribusjon av store mengder overgrepsmateriale. Forsvarer hevder mannen aldri har vært i fysisk kontakt med personene han har chattet om, eller oppbevart overgrepsmateriale av. Aktor Julie Ulstein la ned påstand om fengsel i ett år og seks måneder.

 • Ber om ett år og seks måneder

  Aktor Julie Ulstein ber om ubetinget fengsel i ett år og seks måneder for ålesundsmannen i 70-åra, som er tiltalt for oppbevaring, produksjon og distribusjon av store mengder overgrepsmateriale. Det skriver Sunnmørsposten. I en periode på over tre år skal han ha kommunisert med over 70 ulike personer om seksuelle overgrep mot barn. Ifølge tiltalen oppbevarte han over 1000 bilder og filmer. Mannen erkjente straffskyld da rettssaken mot han startet i Sunnmøre tingrett i går.

  Aktor Julie Ulstein
  Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
 • Erkjente straffskyld

  En mann i 70-årene fra Sunnmøre som står tiltalt for nedlasting og spredning av overgrepsmateriale, erkjente straffskyld da rettssaken mot han startet i Sunnmøre tingrett i dag. Det skriver Sunnmørsposten. Ifølge tiltalen skal mannen ha hatt kontakt med minst 75 personer som han har utvekslet overgrepsmateriale med i perioden januar 2013 til oktober 2016.