Over 10 000 hele året

Aalesunds Fotballklubb satser på femsifret publikumstall gjennom hele sesongen. I fjor var det under 10 000 tilskuere på tre kamper.

Ann Kristin Aarønes
Foto: Arne Flatin / NRK

Dette håper klubben å unngå i år, sier administrasjonssekretær Ann Kristin Aarønes. Hun tror den største utfordringen i år blir kampen mot Fredrikstad 26.juli. Til kampen mot Lillestrøm på søndag var det i går solgt rundt 9700 billetter, og Aarønes regner med publikumstallet blir godt over 10 000.

To utsolgte ifjor

Ifjor var det helt utsolgt bare i to kamper, nemlig mot Molde og Brann. Det vil si 10 778 tilskuere som er kapasiteten på stadion. I kamper mot HamKam, Lyn, Vålerenga og Lillestrøm var det 10 600 tilskuere. I bare tre av kampene var det under 10 000.

Påskeferien kan påvirke

Grunnen til at AaFK har så høye tall er det rekordstore antallet sesongkort og en svært lojal supporterskare, tror Aarønes. I årets åpningskamp mot Tromsø var det 10 320 tilskuere. Mot LSK søndag håper hun på opp mot 10 500 på tribunen. Påskeferien kan slå ut begge veier. - Noen har nok reist på ferie, men noen har kanskje kommet hjem til Sunnmøre på ferie også, og har lyst å se en toppkamp, sier Aarønes.