NRK Meny

Over 10 000 hele året

Aalesunds Fotballklubb satser på femsifret publikumstall gjennom hele sesongen. I fjor var det under 10 000 tilskuere på tre kamper.

Ann Kristin Aarønes
Foto: Arne Flatin / NRK

Kilde: NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Dette håper klubben å unngå i år, sier administrasjonssekretær Ann Kristin Aarønes. Hun tror den største utfordringen i år blir kampen mot Fredrikstad 26.juli. Til kampen mot Lillestrøm på søndag var det i går solgt rundt 9700 billetter, og Aarønes regner med publikumstallet blir godt over 10 000.

To utsolgte ifjor

Ifjor var det helt utsolgt bare i to kamper, nemlig mot Molde og Brann. Det vil si 10 778 tilskuere som er kapasiteten på stadion. I kamper mot HamKam, Lyn, Vålerenga og Lillestrøm var det 10 600 tilskuere. I bare tre av kampene var det under 10 000.

Påskeferien kan påvirke

Grunnen til at AaFK har så høye tall er det rekordstore antallet sesongkort og en svært lojal supporterskare, tror Aarønes. I årets åpningskamp mot Tromsø var det 10 320 tilskuere. Mot LSK søndag håper hun på opp mot 10 500 på tribunen. Påskeferien kan slå ut begge veier. - Noen har nok reist på ferie, men noen har kanskje kommet hjem til Sunnmøre på ferie også, og har lyst å se en toppkamp, sier Aarønes.

Siste video/lyd

Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.
Eit heilt spesielt forskingsprosjekt er i gang ved Runde i Herøy. Aldri før er det gjort ei så stor undersøkning med bruk av ny teknologi langs kysten for å kartlegge øko-miljøet. Målet er mellom anna å finne ut kvifor bestanden av toppskarv og lundefugl går så kraftig ned.