Normal

Dagen derpå i Molde: – Vi sviktet mentalt

Molde-kaptein Daniel Berg Hestad innser at hans siste mulighet til mesterligaspill røk med straffebommene mot Dinamo Zagreb. Onsdag øvde flere av Moldes spillere på nettopp straffespark.

Daniel Berg Hestad

DAGEN DERPÅ: Moldes kaptein Daniel Berg Hestad sier tirsdagens tap var en knalltøff påkjenning, men håper at laget kan komme seg videre raskt.

Foto: Gunnar Sandvik

Kamara

BOM: Ola Kamara fortviler etter å ha brent et straffespark mot Dinamo Zagreb.

Foto: EkornesvÂg, Svein Ove, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Tirsdag var Molde Fotballklubb involvert i en spinnvill fotballkamp fylt med straffebommer, et rødt kort, kollektiv forsvarssvikt og en utrolig opphenting.

Men det holdt bare nesten for moldenserne i kampen trener Tor Ole Skullerud beskrev som «det sprøeste jeg har vært med på». Derfor var det en dagen derpå-stemning som preget onsdagens treningsøkt.

– Det var en knalltøff påkjenning å være med å tape den. Vi hadde alle tiders mulighet, men sviktet i de avgjørende øyeblikkene, og det er utrolig tungt ettersom vi også har opplevd det før, forteller lagets mangeårige kaptein, Daniel Berg Hestad.

Øvde på straffespark dagen etter

For det er ikke første gang straffespark blir utslagsgivende for Molde i en mesterligakvalifisering. Tilbake i 2012 var det Hestads gode kamerat, Magne Hoseth, som brant et straffespark som kunne sendt Molde videre til fordel for Basel.

I kampen mot Dinamo Zagreb fikk Molde tre straffespark av dommer Michael Oliver, men maktet bare å score på ett av de. Onsdag stod flere av spillerne å øvde på nettopp straffespark.

– Det er litt sent nå. Gårsdagens tog er gått, men vi må rette blikket fremover, sier Hestad, som er opptatt av at laget tar læring av gårsdagens actionfylte, dramatiske oppgjør.

– Vi sviktet mentalt, og gjør feil bakover i tillegg til straffemissene. Det er utrolig viktig at spillerne lærer av det vi har gjort, for hvis ikke kommer det til å skje igjen, spår lagets mest rutinerte spiller.

Straffespark

ØVER: Onsdag øvde flere av Molde-spillerne på straffespark. Tirsdag kveld brente de to av tre mot Dinamo Zagreb.

Foto: Gunnar Sandvik

– Det er litt suring og muring

Som følge av tapet mister Molde muligheten til spill i mesterligaens gruppespill, og skal heller spille play-off til europaligaen. Hvem motstanderen blir der trekkes allerede førstkommende fredag, og 40 år gamle Hestad understreker viktigheten av å finne riktig fokus igjen.

– I dag har motivasjonen fått seg en knekk selvfølgelig, men i morgen tror jeg vi alle er tilbake igjen i godt humør. Det er litt suring og muring akkurat i dag, men det skulle bare mangle. Vi spiller fotball for å vinne kamper. Vi er prestasjonsmennesker og vinnerskaller, sier han.

Hestad sier at gårsdagens nederlag er «ekstra bittert» siden det var hans siste mulighet til mesterligaspill. Men europaligaspill kan det bli. Første play-off-kamp spilles 20. august og returoppgjøret 27. august.

Avviser negativ Skullerud-effekt

Skullerud

SKUFFET: Molde-trener Tor Ole Skullerud var en slagen mann etter tirsdagens tap mot Dinamo Zagreb.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Jeg tror vi får en tøff motstander, men det blir spennende å se hvem det blir. Vi skal selvfølgelig gjøre alt for å komme inn i europaligaen, sier han.

Tidligere i år bekreftet Tor Ole Skullerud at han gir seg som Molde-trener etter sesongen. Klubblegenden avviser at trenerens fremtidige exit har hatt en psykisk virkning på spillerne.

– Nei, på ingen måte. Han har vært minst like engasjert etter vi fikk vite det, så det spiller ingen rolle. Jeg håper at spillerne får vite hvem den nye treneren er tidlig, slik at klubben får litt ro med tanke på spillerne inn og ut, avslutter Hestad