NRK Meny
Normal

Oslo kino inntar Kristiansund

Oslo kino kjøper kinoen i Kristiansund. Lover bedre kinotilbud i nordmørsbyen.

Caroline kinosenter Kristiansund

Kinoen i Kristiansund ligger i Caroline-senteret.

Foto: Kristiansund kommune

De nye eierene kommer til Kristiansund fra nyttår.

Bedre kinotilbud

Oslo kino mener at kinotilbudet i Kristiansund skal bli bedre enn i dag. De mener at de har gode forutsetninger for å drive kino i nordmørsbyen.

Kinodirektør Geir Bergkastet

Kinodirektør Geir Bergkastet

Foto: Oslo Kino

- Dette betyr at de får en eier som har en sterk kulturprofil, og som står for et mangfold når det gjelder kinotilbudet, sier administrerende direktør i Oslo kino Geir Bergkastet.

Live opera

Oslo kino lover et bredt tilbud på kinoen når de tar over fra nyttår. Og da handler det ikke bare om tradisjonell kinodrift.


- Vi skal tilby kinogjengerene i Kristiansund mye av det vi tilbyr publikum i Oslo. Det kan være live opera fra Metropolitan i New York, det kan være konserter med Robby Williams eller andre tilbud som vi får tilgang til ved å være landets største kino.

Suksess for kinoene

God kommuneøkonomi viktig

Verdspremiere på "The Frost"

Norsk kinodrift

Norsk kinodrift står i dag som eier av Kristiansund kino. Selskapet Oslo kino eier i dag rundt 30 prosent av Norsk kinodrift, men blir altså frå nyttår selskapets fulle eier. Digital kino er også blant de nye tilbudene sier Bergkastet.

- Oslo kino har vært foregangskino når det gjelder å ta i bruk digital teknologi. Dette vil også Kristiansund nyte godt av, sier Bergkastet.