Ormen Lange-anlegget på Aukra

 • Gasskraftverk til sals

  Reservegasskraftverket på Tjeldbergodden i Aure er selt til Tyrkia og er i ferd med å bli demontert. Det er så langt ikkje funne nokon kjøpar til kraftverket på Nyhamna i Aukra. Kommunikasjonssjef i Statnett, Martha Hagerup Nilson, trur det er ein marknad for anlegget på Nyhamna, men at det tar tid å finne rette kjøpar. Dei to mobile reservegasskraftverka kosta til saman 2,1 milliard kroner for 10 år sidan og har stått der i beredskap, men er aldri blitt tatt i bruk.

 • Trur på meir gass til Aukra


  Ordførar Bernhard Riksfjord i Aukra ønskjer at gass frå fleire nye felt skal bli ilandførte til Nyhamna. I dag gir han energiminister Terje Søviknes eit brev om dette, og har tru på positivt svar. – Nyhamna er av dei mest moderne gassmottaka, så det er naturleg at gass frå Norskehavet og Barentshavet kjem til Nyhamna i Aukra.

  Polarled kommer inn til Nyhamna
  Foto: Lillian Aasheim / Shell
 • Brann ved Ormen Lange på Aukra

  Naudetatane rykker ut etter melding om brann ved Ormen Lange-landanlegget på Aukra. Ifølgje operasjonsleiaren i Møre og Romsdal politidistrikt er det ikkje avklart om det brenn ved anlegget eller om brannalarmen har gått på grunn av ein teknisk svikt.