Ordføreren i Ørskog trekker seg

Karen Simonnes Aanes (Ap) trekker seg som ordfører i Ørskog kommune.

Karen Simonnes Aanes

Det har vært mye uro rundt den politiske ledelsen i Ørskog kommune. Nå trekker Karen Simonnes Aanes (Ap) seg som ordfører.

Foto: Trond Vestre / NRK

Aanes som ble valgt som ordfører i 2015, sier fra seg vervet av helsemessige årsaker.

Kommunestyret i Ørskog ble informert om at ordføreren trekker seg torsdag kveld og de diskuterer nå saken. Det skjedde i et lukket møte.

Søknaden fra ordføreren om fritak ut perioden ble enstemmig godkjent av kommunestyret. Karen Simonne Aanes trekker seg også fra formannskapet og kommunestyret.

Råd fra legen

– Begrunnelsen er helsemessige grunner. Det skjer etter råd fra legen. Karen har slitt i et års tid. Vi synes dette er leit at hun trekker seg, sa setteordfører Knut Harstad.

– Vi lukket møtet fordi vi ønsket å snakke åpent om hennes helsesituasjon, sa Harstad

Karen Simmones Aanes har vært sykmeldt i flere perioder og har vært 50 prosent sykmeldt fra nyttår og frem til slutten av januar.

– Jeg opplevd å få stor støtte mens jeg har vært sykmeldt. Men jeg har kommet frem til at jeg må ta vare på meg selv, sa Karen Simonnes Aanes.

– Dette er vemodig og føles tungt, men det var nødvendig, sa hun til NRK etter at hun hadde takket for seg.

Turbulens

Karen Simonnes Aanes og Knut Harstad

Ordfører Karen Simonnes Aanes (Ap) og Knut Harstad (H) i samtale før kommunestyremøtet torsdag kveld.

Foto: Trond Vestre / NRK

Det har vært mye turbulens rundt ordførerens situasjon. Varaordfører Geir Peter Aure (Felleslista V/KrF) har vært misfornøyd fordi han mener han ikke har hatt mulighet til å steppe inn når ordføreren har vært sykmeldt.

Aure mente at han ikke fikk den informasjonen har trengte fordi ordføreren ikke tok direkte kontakt med ham når hun ble sykmeldt.

Også Geir Peter Aure har bedt om fritak fra vervet som varaordfører. Dette spørsmålet sto også på sakskartet i kommunestyret torsdag kveld, men ble utsatt etter en lengre debatt med 9 mot 8 stemmer. Flere av politikerne var kritiske til å utsette spørsmålet om fritak for varaordføreren.

Det er ikke avklart hvem som blir ny ordfører i Ørskog etter Karen Simonnes Aanes. Det skal opp i forhandlingsutvalget på et senere tidspunkt.