Hopp til innhold

- Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre

Ordføreren i Kristiansund vet ikke hvordan, men forsikrer at han vil gjøre alt han kan for å hjelpe Øystein og Donna Grødahl i kampen mot å bli splittet.

Per Kristian Øyen
Foto: Eirik Haukenes / NRK

Ordfører i Kristiansund, Per Kristian Øyen, kan ikke forstå reglene som tvinger Donna Grødahl til å forlate Norge. Fordi ektemannen var sjuk og ikke tjente godt nok for flere år siden, vil både hun og lille Jasmin(1) snart være på vei til Filippinene.

Les mer om saken her: - Det er et daglig mareritt

- Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre for å bistå, eller for å få vedtaket omgjort. Men som folk flest, reagerer jeg på at det er urimelig og urettferdig, sier ordføreren.

- Det virker merkelig at det er hva Grødahl har tjent tidligere som blir lagt til grunn. Nå har han fast inntekt og fast arbeid, og det er jo i fremtiden han skal fø familien, sier Øyen.

Gir ikke opp

Øystein Grødahl er glad for at han nå får hjelp av ordføreren.

- Det er litt som en drøm som går i oppfyllelse, for å si det på en litt dum måte. Nå kan jeg komme i kontakt med folk som kan hjelpe meg, sier han.

Han forteller at han må belage seg på å sitte igjen alene om få uker, selv om han fortsatt har troen på at kone og barn kan få bli i Norge.

- Jeg er vant til litt av hvert, så jeg stålsetter meg på det verste. Men jeg skal holde ut med det også, for vi er så glad i hverandre, sier han.

Se innslaget om Donna og Øystein Grødahl her.

Video Ektemannen tjente ikke nok - nå må kona ut av landet