Nå vil ordføreren bli rådmann

Ordfører Bjørn Tømmerdal kommer til å søke på jobben som rådmann i Ålesund.

Ordfører i Ålesund, Bjørn Tømmerdal

Bjørn Tømmerdal har syv års erfaring som ordfører. Nå vil han bli rådmann.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Rådmann Jarle Bjørn Hanken i Ålesund har sagt opp stillingen sin, og skal slutte rundt nyttår. Under dagens formannskapsmøte kom det frem at ordfører Bjørn Tømmerdal gjerne vil ha den ledige jobben, skriver Sunnmørsposten.

– Det er en stilling der jeg håper og tror at jeg kan tilføre de kvalitetene som Ålesund trenger nå. Det er ingen hemmelighet at kommunen står ovenfor store økonomiske utfordringer , sier Tømmerdal til NRK.

LES OGSÅ:

Dårlig økonomi

Kommunen har havnet på ROBEK-listen, en liste over de økonomisk mest vanskeligstilte kommunene i Norge. Når en kommune har kommet på denne listen blir den økonomiske handlefriheten begrenset og mange kommunale vedtak må inn til Fylkesmannen for godkjenning.

Tømmerdal tror bakgrunnen hans som ordfører de siste syv årene og hans formelle kompetanse, er noe bystyret vil finne spennende. Tømmerdal har hovedfag i statsvitenskap og en mastergrad i økonomi.

– Det er ingen solospiller de er ute etter og da er det viktig å spille på lag med alle de gode kreftene som finnes i kommunen, sier Tømmedal.

Skulle Tømmerdal få jobben, må det velges ny ordfører i Ålesund frem til kommunevalget i 2015.

Eva Vinje Aurdal

Eva Vinje Aurdal frykter at andre søkere har blitt skremt bort fra å søke rådmannsjobben.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Kunne vært mer elegant

Eva Vinje Aurdal (Ap) ble ganske overrasket da ordføreren fortalte at han vil bli rådmann. Hun frykter at andre nå tror at det ikke er vits i å søke på jobben.

– Det kan hende at Tømmerdal kunne ha gjort dette på en mer elegant måte og ventet til søknadsperioden er i gang, sier Vinje Aurdal.