Uthengt og sammenlignet med Hitler

YouTube-videoen som ifølge telleverket har blitt vist over 3000 ganger, viser Adolf Hitler som Rauma-ordfører Lars Olav Hustad.

montasje

Lars Olav Hustad har havnet i selskap med mange andre som er blitt utsatt for Hitler-parodien med undertekster til den prisbelønnede filmen.

Foto: youtube/NRK

Mang en kjent person har via undertekster blitt koblet til Adolf Hitler i Bruno Ganz glimrende skuespill fra filmen «Der Untergang» fra 2004.

En setting fra Det tredje rike har ingen ting med norsk politikk å gjøre

Lars Olav Hustad

Nå er det ordføreren i Rauma, Lars Olav Hustad, som blir utsatt for den ettehvert så klassiske parodien.

Det liker Hustad dårlig.

– Det er trist at andre enn meg blir hengt ut i denne videoen som ligger på nettet, det er i utgangspunktet svært kjedelig å bli assosiert med en slik setting, forteller ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad til NRK.

Blir ikke politianmeldt

Lars Olav Hustad

Ordføreren liker lite det som har skjedd, men vurderer ikke juridiske skritt.

Foto: Trond Vestre / NRK

Personene bak videoen trenger ikke være redde for at Hustad kobler inn politiet, han har bestemt seg for å la videoen være i fred og ikke bruke mer tid på saken.

– Jeg kommer ikke til å politianmelde dette, og skal heller ikke bruke noe energi på å finne ut hvem som står bak videoen, sier han.

Men han er svært ukomfortabel med å bli sammenlignet med en despot.

– En setting fra «Det tredje riket» har ingen ting med norsk politikk å gjøre, sier han og vil ikke komme med noen tanker om hva som kan ligge bak videoen.

– De aller fleste vil nok mene at en slik video er upassende, for jeg blir uthengt når noen sammenligner meg med Adolf Hitler. Men dette blir også en prinsippdebatt. Hva skal vi finne oss i av politisk sjikane, sier han og legger til:

– Jeg som person har ikke noe problem med å tåle denne videoen, men jeg har også mennesker rundt meg som kanskje ikke liker dette så godt.

Hva mener du? Ta debatten i kommentarfeltet.