NRK Meny
Normal

Optimisme for jazzteaterhus

Festivalsjef for Moldejazz, Jan Ole Otnes uttrykker stor optimisme for at Molde får et jazzteaterhus, etter møte med kulturministeren.

 

Festivalsjef Jan Ole Otnes

Moldejazz sin sjef, Jan Ole Otnes, tror de lykkes med å få realisert et felles jazz- og teaterhus i Molde.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK Møre og Romsdal

Strålende prosjekt

I følge festivalsjef Jan Ole Otnes i Moldejazz, sa kulturminister Trond Giske i møtet torsdag, at felles jazzteaterhus i Molde er et strålende prosjekt.

Samling er bra

Det er slik vi liker at institusjoner samler seg, skal kulturministeren ha uttrykt. Moldejazz, Teatret Vårt, Bjørnsonfestivalen og Kunstnersenteret Møre og Romsdal ønsker å være med i et felles kulturhusbygg på Gørvelplassen.

- Giske ga ingen konkrete løfter på spørsmål om å få ta opp et lån, men han oppfordret oss til å jobbe videre med prosjektet, sier Jan Ole Otnes. Det tar vi som et signal om at her ligger vi veldig godt an.

- Det er kjempeviktig å ha kulturministeren på lag, mener festivalsjefen. Støtte til et slikt prosjekt trenger ikke politisk behandling, men kan avgjøres av kulturministeren alene.

- Med den arkitektkonkurransen som er igang, er vi no temmelig sikker på at dette er et prosjekt som blir realisert, sier Jan Ole Otnes. Et felles teater og jazzbygg i Molde kan koste godt over 70 millioner kroner for 2700 kvadratmeter.