NRK Meny
Normal

– Bare fordeler med å være frivillig

Sunniva Nerbøvik skal være frivillig for åttende året på rad. Hun anbefaler alle å stille opp.

Cecilie Nogva og Sunniva Nerbøvik

Cecilie Nogva er ansvarlig for de frivillige under Moldejazz og setter pris på frivillige som Sunniva Nerbøvik som kommer igjen år etter år.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Nå har jeg telt ned siden festivalen i fjor. Nå gleder jeg meg, sier Sunniva Nerbøvik.

Tidligere har hun både rigget og solgt T-skjorter. Nå er hun i artistservice-komiteen og skal ta fatt på sitt åttende år som frivillig under Moldejazz.

– Det er veldig sosialt og man får veldig stort nettverk.

Hun sier at når man først har vært frivillig noen år, så vil man være med videre.

– Jeg vil oppfordre alle til å melde seg. Det er bare fordeler. Du får mange nye venner, det ser bra ut på CV-en og er man der over litt tid kan man kanskje få litt ledererfaring også. Det er jo ikke feil, sier hun.

Har frivillige som har vært med siden starten

35 dager før festivalstart mangler Moldejazz omtrent en tredjedel av de 650 frivillige de trenger. Selv om kampen om de frivillige kan være tøff, med så mange festivaler over hele landet om sommeren, så har Moldejazz mange trofaste frivillige, sier produsent og frivilligansvarlig i Moldejazz, Cecilie Nogva.

– De alle fleste har vært med i mange år, og veldig mange har vært med i ekstremt mange år. Vi har faktisk mange som har vært med i alle 57 årene.

Hun sier at mange legger opp sommeren slik at de kan fokusere kun på jazzfestivalen i uke 29.

– Da får alt annet vente, smiler hun.

Hun sier at de ikke er bekymret over at de fortsatt mangler frivillige og tror konsertopplevelser og spennende møter med nye folk vil lokke de siste de trenger.

– Vi ligger i rute. Vi har to tredjedeler, og det er ikke stor forskjell fra tidligere år, sier hun.