NRK Meny
Normal

Ønsker flere vitner i drapssak

Politiet ønsker flere vitner om hva som skjedde i forkant av drapet på Hotell Alexandra i Molde.

Dødsfall hotell i Molde

Døren til rom 411 på Hotell Alexandra er sperret av politiet. Mannen i 50-åra er nå siktet for forsettlig drap.

Foto: Omar Sejnæs / NRK

Politiet ønsker kontakt med alle vitner som kan ha opplysninger om hva som skjedde på hotell Alexandra i forkant av drapet på Kirsti Slinning natt til onsdag.

Les også:

Ole Ødegård

Politiinspektør Ole Ødegård ber folk som kan ha opplysninger om hva som skjedde i forkant av drapet på Hotell Alexandra i Molde ta kontakt.

Foto: NRK

Erkjenner ikke straffskyld

Mannen som er bosatt på Nordmøre er sikta for forsettlig drap på 53 år gamle Kirsti Slinning fra Ålesund, og er varetektsfengslet i Hustad fengsel i 4 uker, med fire ukers medieforbud og to ukers full isolasjon.

Den foreløpige obduksjonsrapporten gjorde at politiet skjerpet siktelsen til forsettlig drap, men den sikta erkjenner ikke straffskyld.

Ukjent dødsårsak

Politiet ønsker ikke gå ut med detaljer rundt innholdet i obduksjonsrapporten, men det skal ha vært et høylytt slagsmål på rom 411 på Hotel Alexandra i Molde natt til onsdag.

Men den konkrete dødsårsaken ønsker ikke politiet gå ut med, sier politiinspektør Ole Ødegård.

– Det skyldes at vi er i en fase med vitneavhør. Det er også slik at vi skal ha nye avhør av siktede, så vi ønsker ikke at vi ved å gå ut i media med detaljerte opplysninger fra obduksjonsrapporten å farge vitnene før de kommer til politiet, sier Ødegård.

MOLDE 20111012

BLE FUNNET PÅ VERANDAEN: Politiet fant den døde sunnmørskvinnen ute på verandaen til rom 411 på Alexandra hotell i Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Ønsker opplysninger

Den sikta og den drepte var kjærester, og var begge tillitsvalgte i Fagforbundet. De deltok på en konferanse ved Hotell Alexandra i Molde da tragedien skjedde.

– Har det kommet fram noe som tyder på et brudd i kjæresteforholdet som kan forklare drapet?

– Det er selvfølgelig noe vi er inne på. Vi ønsker så langt det er mulig å få avklart motivet for handlingen hvis det foreligger et motiv. Vi ønsker opplysninger fra vitner som vi ikke har oversikt over. Dersom noen har noe å bidra med, så ønsker vi å snakke med vedkommende, sier Ødegård.

Nye avhør

Den siktede ønsket ikke å være til stede da spørsmålet om varetektsfengsling ble behandlet. Men om det blir nye avhør i dag er usikkert.

– Vi tar sikte på å avhøre siktede fortløpende. Nå har han sagt at han er sliten, men vi ønsker fortsatt å avhøre han. Så får vi se i løpet av dagen om det blir tatt avhør, sier Ødegård.