Omfattende skader etter brann på Stranda

Eieren av avfallsanlegget på Stranda opplyser til NRK at anlegget har fått store skader. Tre personer måtte evakueres etter at det begynte å brenne torsdag ettermiddag.

Brann Stranda

Brannen førte til stor røykutvikling på Stranda.

Foto: Dag Braseth

– Skadene er omfattende. Vi har fremdeles drift i selskapet, men ikke på denne tomta, sier Pål Orheim, eier i Stranda Gjenvinning og Transport.

Han sier at det nå blir foretatt etterslukking og opprydding på tomta.

Ber om tips

Det er Sykkylven lensmannskontor som har ansvaret for etterforskinga av brannen. Politiførstebetjent Steve Malvin Blindheim sier de ennå ikke vet noe om brannårsaka.

– Så snart branntomta har blitt kald, kan vi starte etterforskinga. Dersom det er noen som har sett hvordan brannen oppstod, ber vi om at de tar kontakt med politiet, sier Blindheim.

Politiet meldte først at tre hus måtte evakueres, men to av disse var tomme. I det tredje huset var det personer, og disse ble evakuert.

– Grunnen til at vi måtte evakuere tre personer er røykutviklinga på stedet. Det var mye røyk som kom fra brannåstedet, og disse husene ligger så tett opp til at vi ønsket å få dem evakuert, sier operasjonsleder i politiet, Kenneth Sætre.

Stor røykutvikling

Brannen startet ved 1715-tiden, det brant i en avfallscontainer og spredte seg til selve bygget.

Etter en stund falt deler av takkontruksjonen på industribygget ned. Røykutviklingen fra brannstedet var stor, og vegen forbi ble stengt. Folk fikk beskjed om å holde seg innendørs.

Etterhvert fikk brannmannskapene kontroll på situasjonen.