Får mye oppmerksomhet for sparkesykkeltur

Ole Henry Snildalsli skal sparke sparkesykkel fra Trondheim til Bergen. Nå er han godt i gang og overveldet over all støtten på veien.

Ole Henry Snildalsi 

Ole Henry Snildalsli har overnattet i Eidsnes i Sula, og skal nå sparke seg videre til neste stoppested på veien til Bergen.

Foto: Jannicke Farstad / NRK

– Jeg hadde ikke klart det uten folk som tuter på veien og motiverer meg til å fortsette, forteller Snildalsli.

19-åringen fra Trondheim startet den 76 mil lange turen fra Trondheim til Bergen for en uke siden. Nå har han nådd Eidsnes i Sula, og er klar for å reise videre til Volda som er neste stoppested.

Dokumenterer turen via sosiale medier

Det er lite som har minnet om sommerværet så langt på turen. Snildalsli har heldigvis fått spandert på seg noen overnattinger innendørs underveis. I Eidsnes fikk han overnatte hos bekjente og er takknemlig for gjestfriheten ettersom teltet ikke er 100 prosent vanntett.

– Så langt har jeg sovet tre netter i telt. Resten har vært på hotell, motel og faktisk en natt i en van, forteller han.

For det er mange som har fått meg seg gutten på sparkesykkelen. Mye takket være sosiale medier, hvor Snildalsli dokumenterer turen hver dag.

– Jeg har livesendinger på Instagram hver dag klokken 12:00, 15:00 og 21:00. På den måten føler også at jeg har med meg noen hele veien, forteller han.

Håper på bedre vær

Snildalsli vet ikke hvor lang tid han vil bruke før han når Bergen, og forteller at det allerede har tatt på å sparke på den lille triksesparkesykkelen i syv dager.

–– Det er alltid om morgenen det er vanskeligst å komme seg i gang. Jeg vet ikke om jeg er halvveis nå, men tror det er rundt ti dager igjen, forteller han.

Det dårlige været har heldigvis ikke påvirket stå på-viljen til 19-åringen, som forteller at han ikke kommer til å stoppe før han når målet i Bergen.

– Det er ikke aktuelt å avbryte nå. Nå skal jeg prøve å komme meg til Volda og håper på bedre vær, forteller han.

Uansett hvordan det går, er den lange turen noe han sent vil glemme.

– Det har vært de verste to ukene i livet mitt, men også de to beste, på grunn av alle folkene jeg møter og hvor trivelige de er, sier Snildalsli.