Hopp til innhold
Ola Kvernberg
Foto: Moldejazz

Ola Kvernberg

 • Artister til Moldejazz

  Moldejazz presenterte i formiddag de første artistene til neste års festival som er den sekstiende i rekken.

  Blant artistene som kommer er John McLaughlin & the 4th Dimension, Joel Ross og Cecile McLorin Salvant, som var med i Woman to woman prosjektet i 2017. Også supergruppa Out of land kommer til Molde neste år.

  Det samme gjelder saksofonisten og komponisten John Zorn fra New York, han har også med seg gitaristen Julian Lage og bassist Jorge Roeder.

  Blant de norske artistene finner vi Ola Kvernberg, Ellen Andrea Wang og bandet TORA, med Tora Dahle Aagård.

  Moldejazz - artistslepp
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • Mottok Liv Ullmann-prisen

  Fiolinisten og jazzmusikeren Ola Kvernberg mottok i går kveld Liv Ullmann-prisen. Adressa.no (krever innlogging) skriver at Kvernberg som er oppvokst i Fræna, er den første romsdalingen som mottar denne prisen. På sin Facebook-side takker Kvernberg for prisen. Han har opp gjennom årene mottatt mange priser, blant annet Spellemannsprisen. Han fikk i fjor Trondheim kommunes bykunstnerstipend.

  Ola om samspill
  Foto: NRK
 • Fikk komponistpris

  Sigrid Raabe og hennes medkomponist Martin Sjølie er blant de fem vinnerne av komponistprisen «Edvard» som ble delt ut tirsdag kveld. Det er TONO som står bak prisen, som i år ble delt ut for 20. gang. Prisen fikk hun for kjempehiten «Don't kill my vibe». I tillegg er også felespiller Ola Kvernberg blant årets vinnere. Prisen gis til opphavere av musikkverk og -tekster av høy kunstnerisk kvalitet som har vært urfremført det foregående året. Hver av vinnerne får 50.000 kroner, samt diplom og trofé utformet av Magne Furuholmen.

  Sigrid Raabe
  Foto: Petroleum Records / Petroleum Records
 • Bendiksenprisen til Ola Kvernberg

  Jazzmusikeren Ola Kvernberg ble tirsdag hedret med Bendiksenprisen av sine artistkolleger. Prisen er på 100.000 kroner. Juryen betegner Kvernberg som en av betydelig størrelse i Musikk-Norge.