Hydro øker produksjonen i Sunndal: – Veldig viktig, sier klubbleder

Hydro har bestemt å starte opp igjen nedstengt kapasitet ved produksjonslinjen SU3 i Sunndal. Samtidig reduseres mengden metall som smeltes om ved verket.

Norsk Hydro på Sunndalsøra

Hydro på Sunndalsøra starter opp igjen nedstengt kapasitet ved produksjonslinjen SU3 i Sunndal.

Foto: Bjørn Sigurdsøn, Sigurdsøn, Bjørn / Scanpix

Det skriver Hydro i en pressemelding tirsdag.

Produksjonslinjen SU3 består av to produksjonshaller med en total årlig produksjonskapasitet på 100.000 tonn primæraluminium.

Stengte produksjonslinjen i 2009

På grunn av lave metallpriser som følge av finanskrisen bestemte Hydro å stenge ned SU3 i 2009, men halvparten av kapasiteten ble startet opp igjen i 2011 og 2012.

For å optimalisere produksjonen ved verket har selskapet nå bestemt å starte opp deler av den nedstengte produksjonslinjen, samt å forberede til full oppstart av de resterende elektrolysecellene innen midten av neste år.

– Vi vil begynne med oppstart av en seksjon i november og desember. Dersom oppstarten går etter planen og vi fortsatt ser positive utviklingstrekk i markedet for aluminium, vil resten av produksjonslinjen startes opp før sommeren, sier Hilde Merete Aasheim, leder for forretningsområdet Primærmetall i Hydro.

– Kjempeviktig

– Dette er kjempeviktig for oss på Hydro Sunndal. Vi har fått et veldig optimistisk vedtak der vi får lov å starte ovner igjen, ansette nye folk, og har optimismen på plass, sier klubbleder ved Hydro Sunndal, Eivind Torvik.

Han sier at dette har de ventet på lenge.

– Dette lover godt for fremtiden, og det er et godt signal på at Hydro vil investere i Norge og i Sunndal, sier han.

Samtidig som produksjonen ved SU3 øker vil mengden metall som smeltes om ved verket tas ned slik at støperiet vil produsere like mye som før. Hydro Sunndal har en total produksjonskapasitet på 400.000 tonn primæraluminium per år.