Offer i mordbrannsak begraves i dag

Åge Stavran ble funnet død etter en brann i en leilighet utenfor Ålesund sentrum i forrige uke . I dag begraves han fra Spjelkavik kirke.

Innfelt bilde

Åge Stavran begraves fra Spjelkavik kirke i dag.

Foto: Elisabeth Tøtte Hansen/Privat / NRK

Den døde mannen fraktes ut fra leiligheten i Øvre Holen

Åge Stavran ble funnet død i en leilighet utenfor Ålesund sentrum.

Foto: Mattias Rolighed Bergset / NRK

Tirsdag for litt over en uke siden fikk politiet melding om en brann i Øvre Holen i Spjelkavik i Ålesund.

Litt senere ble det funnet en død mann i leiligheten, og tre personer ble raskt siktet for mordbrann. Mannen var 35 år gamle Åge Stavran, og i dag samles familie og venner til begravelse.

Blomsterhav

Blomster på kisten

En siste hilsen fra familie og venner i Åge Stavrans begravelse.

Foto: Elisabeth Tøtte Hansen / NRK

Rosekranser formet som hjerter, røde og hvite blomster formet som en engel og buketter omkranser en hvit kiste i Spjelkavik kirke. Lysene er tent både inne i kirkerommet og på bordet hvor kondolanseprotokollen ligger.

Det er ro som preger rommet hvor det skal tas et siste farvel med Åge Stavran som mistet livet i forrige uke. Et liv som tok slutt på en måte politiet ser på som drap.

Mistenkelig dødsfall

Stavran ble funnet død i sin egen leilighet etter at nødetatene rykket ut til en boligbrann i Spjelkavik, og samme dag meldte politiet at dødsfallet var mistenkelig.

Væpnet aksjon og leting etter mistenkte ble satt i gang kort tid etter, og i løpet av dagen ble til sammen tre personer pågrepet i saken.

Vold trolig årsaken

Onsdag kunne politiet opplyse at tre menn er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, og da obduksjonsrapporten ble offentliggjort på fredag ble det klart at vold trolig var årsaken til at Åge Stavran døde.

Fredag ble det også kjent at en kvinne er varetektsfengslet i fire uker i sammenheng med drapet. Kvinnen ble først siktet for falsk forklaring, men siktelsen ble senere utvidet.

Åge Stavrans begravelse

Vold var trolig årsaken til at Åge Stavran døde.

Foto: Elisabeth Tøtte Hansen / NRK

De tre mennene er i tillegg siktet etter mordbrannparagrafen siden politiet mener det er grunn til å mistenke at de satte naboer og andres liv i fare i sammenheng med brannen.

Foreldrene sjokkert

Gerd Haagensen er bistandsadvokat for foreldrene til Stavran, og har fortalt at de er sjokkert over den brutale måten sønnen mistet livet på.

Haagensen har uttalt at foreldrene er kjent med innholdet i obduksjonsrapporten, og at omstendighetene rundt dødsfallet gjør det vanskelig for dem.


Flere nyhtere: www.nrk.no/mr