Hopp til innhold

Nytt vådeskudd hos politiet i Møre og Romsdal

En polititjenestemann i Møre og Romsdal utløste ved en feil et skudd fra et våpen fredag. Dette er det andre vådeskuddet i politidistriktet på kort tid.

POLITI

Politiet i Møre og Romsdal har for andre gang på kort tid avfyrt et vådeskudd.

Foto: KYRRE LIEN / SCANPIX

Mens det forrige vådeskuddet ble avfyrt i Ålesund, skjedde dette denne gangen på Nordmøre.

Hendelsen fant sted like før klokka 21 på en offentlig parkeringsplass på Nordmøre. Skuddet gikk av i forbindelse med forflytting av våpenet fra en patruljebil til den annen.

Politiet opplyser at prosjektilet gikk rett ned i bakken, og at ingen personer ble skadd.

Ingar Bøen

Politimester i Møre og Romsdal, Ingar Bøen.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing

– Vi kan ikke kommentere detaljer i hendelsen noe utover dette, da saken er oversendt Spesialenheten. Vi ser imidlertid med største alvor på hendelsen og vil følge dette tett opp internt med mellom annet gjennomgang av rutiner, uttaler politimester Ingar Bøen i en pressemelding.

Det var to polititjenestemenn til stede på parkeringsplassen da vådeskuddet gikk av. Det var ingen sivile i nærheten.

– Tjenestepersonen er fortsatt i operativ tjeneste, etter en grundig vurdering av både situasjonen og tjenestepersonens skikkethet og egnethet, sier Bøen.

Spesialenheten for politisaker ble umiddelbart varslet. Politimesteren avventer denne behandlingen før han vil gi flere kommentarer.

– Nå avventer vi Spesialenhetens konklusjon, sier politimester Ingar Bøen i Møre og Romsdal politidistrikt.

I september ble det utløst et vådeskudd av politiet i Ålesund. Det skjedde inne i garasjen på Ålesund politistasjon. Den gangen gikk prosjektilet ned i gulvet på stasjonen og ingen ble skadet. Også denne saken ble innrapportert til spesialenheten for politisaker.

I vår var det også et vådeskudd ved Kristiansund politistasjon.