Hopp til innhold

Nytt og endelig avslag for Donna

Donna Grødahl får ikke fornyet oppholdstillatelsen. Underskriftskampanjen som er levert har heller ikke hjulpet familien, og avslaget er nå endelig.

Donna Grødahl
Foto: Roar Halten / NRK

Fordi ektemannen var syk og ikke tjente godt nok for flere år siden, må Donna Grødahl tilbake til Filippinene og søke om opphold i Norge på nytt. En prosess som trolig tar to år.

At ektemannen til Donna, Øystein Grødahl, har tjent mer enn nok de siste åra, er ikke argument godt nok for Justisdepartementet.

– Jeg har akkurat fått telefon fra advokaten. Nå er hun ulovlig i landet, sier Grødahl. Politiet kan i utgangspunktet komme på døra når som helst, men jeg regner med de tar hensyn til at vi er en familie som må splittes.

Og Grødal har ikke sagt siste ord i saken.

Gir ikke opp

– Jeg gir ikke opp, jeg skal lage så mye styr som jeg klarer.

Jasmin og mamma må reise

- Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre

- Det er et daglig mareritt

Myra Mørkedal, Øystein Grødahl, Per Kristian Øyen

To tusen underskrifter kom inn til støtte for familien

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Etter at to tusen underskrifter til støtte for familien ble levert, er Grødahl skuffet over behandlingen.

– De trengte bare noen dagar på å avslå. Jeg har aldri sett maken til rask saksbehandling, sier Grødahl oppgitt.

– Det er uvirkelig, men jeg kommer til å gjøre det jeg kan, sier han.

Hør Grødahl om utsendelsen i Ettermiddagssendinga til NRK Møre og Romsdal:

– En trist sak

Arbeiderpartipolitiker Tove Lise Torve fra Sunndal mener det er en trist sak, og hun vil ha regelverket opp til vurdering.

Tove Lise Torve

Arbeiderpartipolitiker fra Sunndal, Tove Lise Torve, mener regelverket må opp til debatt.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Det virker så hjerterått å splitte familier der det er barn inni bildet. Det bør gå an å vurdere hver enkelt sak slik man får ta hensyn og bruke mer skjønn når det er saker som handler om barn. Saken om familien Grødahl er ikke enestående, og hvert år ser vi mange slike triste saker, sier Torve til NRK.

Hun mener det ikke er enighet i Arbeiderpartiet og i regjeringen om lovverket knytt til utsendelser, og tror det vil bli tema på landsmøtet i april.

– Lovverket om familiegjenforening må opp til diskusjon. Jeg kommer i alle fall til å bruke min taletid på å ta opp problematikken rundt lovverket i slike saker der henynet til barna må tillegges større vekt, sier Ap-politikeren som sitter i Justiskomiteen på Stortinget.

Video Endeleg avslag for Donna