Nytt EM-gull til Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden tok på nytt gull da hun søndag var først over målstreken under 5000-meteren i junior-EM. Dermed ble det to gullmedaljer denne helgen.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Søndag ettermiddag løp Karoline Bjerkeli Grøvdal inn til sitt andre gull på to dager da hun vant 5000-meteren i junior-EM i friidrett i serbiske Novi Sad. Vinnertiden var 15.45,45. Hun tok dermed på nytt en suveren seier og var 10,5 sekunder foran sølvvinner Charlotte Purdue fra Storbritannia.

Lørdag vant hun gull i junior-EM på 3000 meter hinder. Også da var konkurrentene sjanseløs mot Bjerkeli Grøvdal, som satte mesterskapsrekord på distansen. Hun løp i mål på tiden 9.43,69 og var hele 12 sekunder foran Lajes Abdullajeva fra Aserbajdsjan som ble nummer to. Luise Webb fra Storbritannia tok bronsemedalje var ytterligere 15 sekunder bak.

Tiden er 10 sekunder bak den personlige rekorden til Bjerkeli Grøvdal som også er norsk rekord på distansen.

- EM-dronning

Visepresidenten i Det europeiske friidrettsforbundet, den norske
friidrettspresidenten Svein Arne Hansen, utropte spontant Grøvdal til EM-dronning søndag ettermiddag. Hansen sørget selvsagt for at det ble han som delte ut medaljene også denne gang.

Mørnet konkurrenten

Åndalsnes-jenta brukte de to første rundene til å mørne Purdue, som var den eneste som våget å følge favoritten fra start. Men etter hvert ble luken stadig større. Etter at Purdue i tredje runde gjorde et tappert forsøk på å tette luken, fortsatte Grøvdal elegant i samme stil. De siste fem rundene var en
sammenhengende æresrunde. På tribunen sto mamma Lillian og pappa Stein for annen dag på rad og viftet med sine flagg. Etter målgang, mens konkurrentene fremdeles slet med sisterundene sine, tok gulljenta en sveip ned langsiden med ett av verandaflaggene fra Isfjorden.
- Nå er jeg veldig lykkelig. Jeg tenkte aldri på tiden i dette løpet, det var bare tanken på gullet som sto i hodet mitt, fortalte vinneren, som har løpt distansen på 15.29,82.