Hopp til innhold

Nynorsk kultursentrum ble årets museum

Museet i Ørsta stakk av med den gjeveste prisen under utdelingen i Hamardomen. – Det er stort å få anerkjennelse for det faglige innholdet vårt, sier styreleder, Lodve Solholm.

Nynorsk kultursentrum

PRISVINNER: Daglig leder Gaute Øvereng, direktør Ottar Grepstad og styreleder Lodve Solholm viser frem prisen.

Foto: Ivar Aasen-tunet

Under en utdeling i Hamardomen stakk Nynorsk kultursentrum av med tittelen som årets museum 2015. De vant prisen i konkurranse med Munchmuseet og Nordnorsk Kunstmuseum.

– Det føles veldig bra, og det er utrolig at vi fikk prisen når vi ser på motstanderne. Vi er stolt av å få en pris fra dette fagmiljøet, sier leder ved Nynorsk kultursentrum, Lodve Solholm.

Nynorsk kultursentrum holder til ved Ivar Aasen-tunet i Ørsta. Solholm røper at dette var en pris de hadde lengtet etter.

– I midten av juni lagde vi en strategi som skulle gjøre at vi ble nominert til denne prisen og fire dager senere kom de på besøk, sier han.

Som leder er han veldig stolt over jobben de ansatte gjør.

– Det er stort å få anerkjennelse for det faglige innholdet vårt. Det inspirerer til å jobbe videre og være et museum som også tenker nytt i fremtiden, forteller han.

Dette sier juryen:

«Juryen understreker at vinneren er et offensivt, alliansebyggende og framtidsrettet museum. Det makter å gjøre historie og immateriell kulturarv levende og relevant i dagens Norge – gjennom utstillinger, festivaler og en tydelig stemme samfunnsdebatten. Nasjonalt og internasjonalt går det i bresjen for nye nettverk og samarbeid mellom museer. Det jobber systematisk med å formidle språkarven digitalt, og det øker også sitt geografiske nedslagsfelt.»