Bendtners forgjenger klar for AaFK

Lars Veldwijk skal gi Mustafa «Mos» Abdellaoue og Valmir Berisha kamp om spissplassene.

Lars Veldwijk

SPISS: Lars Veldwijk, her i kamp mot tidligere Tottenham-spiller Nabil Bentaleb.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

Den nederlandskfødte sørafrikaneren Lars Veldwijk har signert en låneavtale med AaFK, som strekker seg til 31. juli 2017. Det melder klubben på sine egne hjemmesider.

Allerede torsdag ble det spekulert i at den 1.96 meter høye spissen kunne være på vei til sunnmørslaget, men nå er det altså bekreftet.

– Det gjør oss sterkere som lag, og gjør bredden sterkere. Vi får inn en helt annen type spiss enn det vi allerede har, forteller han.

Har spilt i England

Trond Fredriksen

TRENER: Trond Fredriksen har troen på sin nye, høyreiste spiss.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Veldwijk har en landskamp for Sør-Afrika, da faren hans har statsborgerskap i det afrikanske landet, men han har selv spilt I Nederland i størsteparten av sin klubbkarriere. Han kommer nå fra den nederlandske klubben KV Kortijk, men har tidligere spilt for blant annet Utrecht, Excelsior og engelske Nottingham Forest.

Det er samme klubb som Rosenborgs nyervervelse, Nicklas Bendtner, spilte for. Veldwijk var på lån i PEC Zwolle da dansken var i England.

Veldwijk hadde sin mest suksessfulle periode i Excelsior der han scoret 30 mål på 38 kamper. AaFKs trener Trond Fredriksen mener spissen er en potensiell matchvinner.

– Han har god fart og er filnk til å bevege seg. I en kamp der detaljer avgjør, kan han bli viktig for oss, mener Fredriksen.

Fra før har AaFK nederlenderne Edwin Gyasi og Kaj Ramsteijn i troppen. I tillegg er lagets assistenttrener, Anton Joore, fra treskolandet.