NRK Meny
Normal

Ny skuespiller i «Side om side»

En personlig assistent dukker opp i kveldens episode av TV-komedien "Side om side". Det er Christian Kopperud som mener han trenger en assistent nå som kona har reist til India for å finne indre ro. Skuespilleren som har fått rollen er 28 år gamle Henriette Marø fra Ålesund.

Skuespiller Henriette Marø

Skuespiller Henriette Marø fra Ålesund kommer inn som et nytt ansikt i TV-serien 'Side om side' lørdag kveld.

Foto: Frode Berg / NRK

– Det har vært utrolig gøy å få jobbe med TV, men jeg er ikke sikker på hva som blir veien videre, sier Henriette Marø og smiler.

Litt nervøs i begynnelsen

Henriette innrømmer at hun var litt nervøs da hun skulle møte alle skuespillerne.

– Det hadde hun ingen grunn til, sier produsenten for serien, Sigmund Falch.

Han så raskt at Henriette Marø var den de jaktet på til rollen som Kopperuds personlige assistent. Falch mener hun både er flink, morsom og god til å improvisere.

Jonas tilbringer mye tid hjemme hos Frode og Lisbeth, noe som skaper betydelige gnisninger hos Lisbeth. På jobben skjer det store forandringer for Frode, men spørsmålet er om han håndterer dem. Og Kopperud anskaffer seg en "Personal Assistant", for å få avlastning nå når Celine har reist til India. (2:10)

Store utfordringer for assistenten

I kveldens episode kastes hun inn i en veletablert verden. Hun blir personlig assistent for en av de mest vriene karakteren i serien, og får hun bryne seg på alle vis.

Kopperud mener at alle store forretningsmenn har en assistent. Det må selvfølgelig han også ha, selv om det blir helt vanlige oppgaver som å følge barna på skolen, smøre nistepakker og bli med han rundt på ulike arrangementer.

– Hun biter mye i seg, og jeg kan røpe at på et eller annet punkt så går hun lei, sier Falch. Noen flere detaljer vil han ikke røpe.

Stakkars Silje

Henriette Marø sier bare stakkars Silje, og sukker litt oppgitt. For det er Silje Helgesen som er navnet til den personlige assistenten til Kopperud.

– Silje er ganske tålmodig. Jeg tror nok at jeg ville satt ned foten enda tidligere. Han bruker henne som et slags statussymbol, tror jeg.

Fikk navn etter farmoren

Det er ikke tilfeldig at Silje har fått navnet Helgesen. Planen var at hun skulle hete Kjos til etternavn, men Henriette Marø ville ha noe hun mener passer bedre på en ekte Sunnmøring. Derfor foreslo hun Helgesen, etter sin egen farmor.

– Det er flere i slekta som heter det, og Helgesen er et navn som er godt forankret både hos meg og hos mange andre på Sunnmøre, mener Henriette Marø.

– Nå får du vel en høy stjerne i familien?

– Det håper jeg og hvis de er fornøyd med innsatsen, så får jeg kanskje komme hjem til jul år også.

TV og Trøndelag Teater

Henriette Marø, skuespiller Side om side

Henriette Marø hadde i går premiere på et nytt stykke ved Trøndelag Teater der hun jobber. Lørdag debuterer hun i 'Side ved side'.

Foto: Frode Berg / NRK

Før det blir jul skal hun være med på flere forestillinger ved Trøndelag Teater der hun har jobben sin. Om det blir mer TV-arbeid vil hun ikke si noe sikkert om.

– Jeg kan ikke røpe for mye om det som skjer med Silje Helgesen, men jeg anbefaler alle å følge med videre, sier hun.