NRK Meny
Normal

Ny sjef for Helse Midt-Norge

Mandag hadde Stig Slørdahl (56) sin første arbeidsdag som administrerende direktør for Helse Midt-Norge.

Stig Slørdahl

Stig Slørdahl (56) hadde mandag sin første arbeidsdag som administrerende direktør for Helse Midt-Norge.

Foto: Geir Vidar Nubdal/NTNU

Helse Midt-Norge eier og driver sykehusene i Trøndelag og Møre og Romsdal.

Stig Slørdahl er født i Kristiansund og kommer fra jobben som dekan ved medisinsk fakultet ved NTNU i Trondheim, en lederoppgave han har hatt siden 2005. Han er spesialist i indremedisin og hjertesykdommer.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på denne jobben sammen med kompetente og dyktige ledere og medarbeidere. Jeg er glad for å få denne muligheten til å bidra for å videreutvikle spesialisthelsetjenesten i Midt-Norge, sier han til helseforetakets nettside.

Blir tatt godt imot

Slørdahl tar over for Daniel Haga, som har vært konstituert i stillingen siden 2014, da Trond Michael Andersen mistet jobben som toppsjef etter et år i stillingen.

Den vanskeligste saken Slørdahl får i hendene er trolig byggingen av nytt sykehus i Helse Møre og Romsdal.

Tillitsvalgte i Helse Midt-Norge har tidligere trukket frem faglig tyngde, bredt nettverk og gode kommunikasjonsevner som fordelene ved å få Stig Slørdahl på plass som ny administrerende direktør i helseregionen.

– Vi stiller oss positive til ansettelsen. Han fremstår som en faglig dyktig og inspirerende leder. Vi skal gjøre det vi kan for å få til et best mulig samarbeid, sa foretakstillitsvalgt for overlegene i Helse Møre og Romsdal, Bernd Müller til NRK da det ble kjent at Slørdahl skulle ta over stillingen.