Venstre inn i regjering med Høyre og Frp.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ny regjering

 • – Dette er utrolig skuffende

  SV er opprørt over at olje- og energiministeren har tildelt 75 utvinningstillatelser til oljeselskapene, der noen av disse også ligger rett utenfor Mørekysten. SV-politiker Yvonne Wold er overrasket over at dette skjer dagen etter at Venstre har gått inn i regjering - med klare klima- og miljøambisjoner. Hun mener det er et nederlag for Venstre og for miljø- og klimapolitikken i regjeringa.

  Yvonne Wold
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Positiv til egen eldrestatsråd

  Lederen i Møre og Romsdal Pensjonistforbund, Mellvin Steinsvoll, mener det er positivt at det blir opprettet en egen eldrestatsråd. Den nye regjeringen som Venstre har valgt å gå inn i, blir formelt presentert nå klokken 14, og det er en nyvinning at regjeringen får en egen eldrestatsråd. Steinsvoll sier det er viktig at det kommer penger til de eldre. – Det er en forutsetning at statsråden har midler som kan hjelpe oss, sier han.

  Mellvin Steinsvoll
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • – Ikke mitt ønske

  Landbruksministeren lover kompensasjon og forutsigbarhet til pelsdyrnæringen som nå får beskjed om å legge ned. – Det har vært strid om pelsdyr i mange år, og det har ikke vært mitt ønske å avvikle den. Det er viktig at næringen blir gitt forutsigbarhet til avviklingsperioden, som er satt til sju år, sier Jon Georg Dale (Frp).

 • – En pelsdyrfarm i verdensklasse

  Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) måtte svare på den nye regjeringas mål om å avvikle pelsdyrnæringa i Stortingets spørretime. Frp har gått med på en styrt avvikling i strid med partiet sitt egentlige standpunkt. Steinar Reiten (KrF) viste til pelsdyrfarmen på Øye i Ørsta som han mener driver i verdensklasse. Bøndene her reagerer sterkt på at næringa skal avvikles. Dale svarte at regjeringa vil legge fram en plan for omstilling av næringa.