Ny oppfinnelse skal gjøre det lettere å spore bagasjen din

Tre gründere fra Ålesund har funnet opp en digital bagasjelapp som vil gjøre det lettere for deg og meg når vi er ute og reiser.

Digital bagasjelapp

Den digitale bagasjelappen vil gjøre det lettere å spore opp bagasjen.

Foto: bagidofficial.com

Ingeniøren Jan Vidar Nalbant fikk ideen og tok kontakt med Øystein Aarsæther og Øystein Tvedt som ble med på prosjektet.

Oppfinnelsen som de tre står bak, gjør det mye lettere å spore bagasjen din når du reiser med fly. I dag ble oppfinnelsen lansert. De tre gründerne har gitt den merkenavnet bagID.

Digital bagasjelapp

Øystein Aarsæther og Jan Vidar Nalbant

Øystein Aarsæther og Jan Vidar Nalbant snakket om den nye oppfinnelsen i NRK Møre og Romsdal sin ettermiddagssending

Foto: Trond Vestre / NRK

– I dag printer du ut en papirlapp som du kleber rundt kofferten din og leverer til innsjekking. Istedenfor alt dette kan du ha en digital bagasjetag som du henger rundt bagasjen din èn gang. Deretter kan du sjekke inn når som helst og fra hvor som helst i hele verden, sier Jan Vidar Nalbant.

– Med denne kan du spore bagasjen din undervegs på reisen. Dersom du skal reise fra Ålesund til Oslo og videre til München for eksempel så gjør den digitale bagasjelappen det mulig for deg å spore opp via mobilen om bagasjen din ble med, sier Nalbant.

Omstilling

Da Jan Vidar Nalbant kom opp med ideen var ikke de to andre vanskelige å be. Nalbant har jobbet i oljebransjen, men krisen i oljenæringa gjorde at han ble permittert. Det førte til at han valgte å jobbe videre på fulltid med den ideen han hadde hatt ganske lenge.

– Mandag skal jeg en tur ut på det nye oljefeltet Gina Krogh og så skal jeg tilbake igjen å jobbe med dette på fulltid, sier Jan Vidar Nalbant.

– Så du er et konkret eksempel på den omstillinga som skjer innenfor oljebransjen der du er nødt til å tenke nytt?

– Ja, det er riktig. Når det kommer krav om omstilling så nytter det ikke å rullle seg rundt i dyna så jeg tenkte at hvorfor skal jeg ikke ta dette videre på fulltid.

Et stort potensial

De tre gründerne har fått med seg Avinor og Widerøe på laget, og det blir jobbet med flere samarbeidspartnere. Det potensielle markedet er stort og mulighetene mange, men de tre ønsker å holde beina på jorda.

– Det er et enorm potensial, men vi velger å holde bakkekontakten som de sunnmøringene vier. Så vi prøver det første på det norske markedet og så får vi se hvor vegen går, sier Jan Vidar Nalbant.