NRK Meny
Normal

Ny milliard-kontrakt til Prezioso Linjebygg i Molde

Det «renner» inn store kontrakter til Prezioso Linjebygg sitt kontor i Molde om dagen.

Kollsnes

Prezioso Linjebygg får 10-års kontrakt på Kollsnesanlegget

Foto: NRK

På noen få uker har det franske konsernet med aktivitet i 17 land, fått mange kontrakter på overflatebehandling av oljeplattformer. Men selskapet som også driver med isolering og stillas, skal nå vedlikeholde Gassco sitt anlegg på Kollsnes i Hordaland og Stureterminalen som Statoil har i Øygarden.

Les også: Milliardkontrakt til Prezioso Linjebygg i Molde

Bemanner opp i Bergen

Direktør Terje Hellum i selskapets ISO-avdeling sier i en pressemelding at tildelingen har stor betydning for Prezioso Linjebygg.

Direktør for ISO Terje Hellum i Prezioso Linjebygg

De nye kontraktene betyr at vi må oppbemanne avdelingen i Bergen, sier direktør Terje Hellum

Foto: Prezioso Linjebygg

– Med denne tildelingen styrker vi tilstedeværelsen i Bergens-regionen og vi må nå hente enda flere nye medarbeidere fra den regionen sier Hellum. Han kan ikke tallfeste hvor mange nye medarbeidere selskapet vil ansette.

Kontrakten gjelder for 10 år og har en verdi på 1,1 milliard kroner.

To store anlegg

Stureterminalen i Øygarden

Herfra Stueterminalen skiper Statoil ut olje fra Oseberg og Granefeltene

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Sturetermianlen og Kollsnes-anlegget ligger i Øygarden ved for Bergen. Kollsnes tar imot og behandler gass fra Trollfeltet, Kvitebjørn og Visund -feltet, mens Stureterminalen er utskipingshavn for råolje fra Oseberg og Granefeltene. I tillegg er det et gjenvinningsanlegg for flyktige gasser og lette råoljekomponenter på terminalen.

I Molde sitter en svært fornøyd administrerende direktør Kristoffer B Jenssen og observerer at selskapet han leder får stadig flere store kontrakter.

Kristoffer B Jenssen

Adm.dir. Kristoffer B. Jenssen opplever at kontraktene renner inn om dagen

Foto: PREZIOSO Linjebygg

– Dette er svært gledelig og bekrefter at Statoil har tro på at vi kan levere til selskapets landbaserte anlegg også, sier Jenssen.

Prezioso Linjebygg er hovedkontor for det franske konsernet i Nord-Europa. Konsernet har 5500 ansatte og omsetter årlig for ca. 4,5 milliarder kroner.